Bursa'da özellikle ilçe belediyelerinden, neredeyse her gün bana kaçak inşaat konularıyla ile ilgili haberler geliyor.

Malum bununla ilgili geçtiğimiz aylarda ManşetX Gazetemizde İznik İlçesiyle ilgili konuları gündeme getirmiştik.

Bugünkü konumuz ise biraz daha karışık bir haber.

Ama şu kesin bir konu ki siyasi gücü arkasında bulan bazı zevatlar, bundan güç alarak özellikle ilçelerde usülsüz şekilde kaçak binalar yapabiliyor.

İşte bunlardan biriside Orhangazi İlçesi’nde yine yaşandı.

Gerçi tüm ilçede yıkılması gereken onlarca kaçak bina varken, gölün kenarında kaçak yapıyı adamlar nasıl yapıyor hala aklım almıyor!

Bu ne cesaret?.

Hayret..

Habere konu olan yer Orhangazi Gölünün hemen yanında Çınar Çay ve Bahçe yeri olarak bir yere kaçak inşaat yapılıyor. Gerçi bu yerin Çınar Göl Gazinosu olarak alkollü yer olarak açılması için 3 kişi ile ortak yapıldığı iddia ediliyor.

Hatta yine iddialara göre 3 iş adamı bu yeri Kurban Bayramına yetiştirerek açmayı hedefliyormış.

Ne cesaret?

Görülen o ki bu kaçak yerle ilgili hala bir adım atılmadığını üzülerek söylüyorum.

İşte bu kapsamda bizlerde başta,

Bursa Valiğinine,

Bursa Büyükşehir Belediyesine,

Orhangazi Belediyesine,

Milli Emlak Müdürlüğüne,

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü,

Bu kurumlar, bu yer başta olmak üzere Orhangazi İlçesinde ki, aşağıdaki kaçak inşaatlarında yıkılması ve hukuksuz yapılan yapılarla ilgili gerekli işlemlerin yapılması için bir an önce harekete geçerler.

İnşallah bu yaşanan çirkin görüntülerin son bulması için bir an önce yetkili kurumların müdahalesi ile hemen gerekli adımlar atılır.

Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim.

Not:Adamlarda ne cesaret var. Gölün içersine beton dökme suçunu bile işliyorlar. Kıyı kanununa göre resmen suç işliyorlar. Birde kaçak inşaat yapıyorlar.

İddialara göre bu yerin yapılmasına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yakın bazı iş adamlarının desteğinin olduğu ve Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın'ın yardımcı olduğu iddia ediliyor.

Bu haberin enteresan konusu da burası aslında.

Bu kaçak yerle ilgili bazı vatandaşların da şikayetci olup sonrasında bu yer yıkılmasına rağmen sanki bir şey olmamış gibi mal sahipleri orada tekrardan bu kaçak yeri yapmalarıdır.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Şimdi soruyoruz;

▪️Orhangazi İlçesinde onlarca kaçak yapı yapılmışken ve bunlar yıkılmazken nasıl oluyordu göl kenarında böyle kaçak çay bahcesi yapılıyor?

  • Bu tesisin yapılmasına Orhangazi Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi göz mü yumuyor?
  • Nasıl oluyorda bu kaçak yapının önceden yıkılıp mühürü vurulmasına rağmen bu yerin tekrardan yapılmasına kim ve kimler göz yumuyor?
  • Bu yerin sahipleri olduğu iddia edilen 3 ortak Samet Güler, Köksal Çetin ve Mustafa Turan neden bu yeri yapmakta ısrar ediyorlar?
  • Son olarak Orhangazi’de bu yer başta olmak üzere diğer kaçak olan inşatlarla ilgili Büyükşehir Belediyesi ve Orhangazi Belediyesi bu kaçak inşaatların yıkılmaları için ne zaman müdahale edecek?
  • Kamuoyuna adına bu soruları soruyoruz.
  • Cevaplarını yetkililerden bekliyoruz!
  • Not:Bakalım bu yaklaşan olaylara yine AK Parti Bursa İl Başkanı AYHAN Salman sessiz mi kalacak merak ediyoruz.

Konunun takipcisi olmaya devam edeceğim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.