banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

ERKAN AYDIN’A TÜRKPA NİŞANI

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi’nin (TÜRKPA) 10’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla TBMM’de tören düzenlendi. Törende, TÜRKPA’ya hizmeti geçmiş TBMM başkanları ile az sayıda üyeye özel nişan takdim edildi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) üyesi olarak gittiği ülkelerde Türkiye temsilcisi olarak gerçekleştirdiği temaslardan dolayı CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, TÜRKPA hatıra nişanına layık görüldü. Nişanı Erkan Aydın’a aynı zamanda TÜRKPA’nın dönem başkanlığını da yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop tevdi etti.

Törende böylesine önemli bir görevde Türkiye'yi temsil etmekten büyük bir onur duyduğunu ifade eden Aydın, “TÜRKPA aracılığıyla Türk Cumhuriyet'lerinde çok sayıda mevkidaşımla görüş alış verişinde bulunma imkanım oldu. Ülkeler arası işbirlği konusunda ayrıntılı analizler yaptık ve dostluğumuzun pekiştirilmesi amacıyla ileriye dönük projelerimizi konuştuk.  Şahsıma tevdi edilen nişan için Sayın TBMM Başkanı'na ve TÜRKPA’nın tüm üye ve çalışanlarına teşekkürlerimi bildiririm” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21