banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

DÖRTÇELİK’TE SAĞLIK SOKAĞI KURULDU

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, aile hekimliği hizmetlerinin önemi konusunda farkındalığın arttırılması, birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimi arttırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde etkinlik düzenledi.  Hastane girişinde yapılan etkinlik vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken, aile hekimleri de beyaz önlükleri ile stantları ziyaret ederek etkinliğe destek verdi. Stantları ziyaret eden vatandaşlara aile hekimliğinin öneminin anlatıldığı broşürler dağıtılırken, ayrıca kanserde erken teşhis, diyabet ve obezite, ağız ve diş sağlığı, hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme, akılcı ilaç kullanımı ve ruh sağlığı konularında bilgilendirmeler de yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, " Aile hekimleri koruyucu sağlık hizmetleri sunumunda ve kronik hastalıkların takibinde önemli roller üstlenmektedirler. Bu nedenle aile hekimine hastalığınız olmasa da yılda bir kez muayeneye gitmeniz, hastalıklar ortaya çıkmadan önlenmesi açısından önemlidir. Aile sağlığı merkezlerinde sadece muayene değil gebe bebek çocuk takipleri, aşılama hizmetleri, kanser erken tarama testleri, rutin tahliller ve tansiyon takibi hizmetleri de verilmektedir. Bu sebeple aile hekiminizi öğrenmeniz ve hizmetlerinden yararlanmanız hastalıklar daha ortaya çıkmadan engellenmesi ve ayrıca hastanelerdeki yoğunluğun azalması açısından da önemlidir" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21