banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ANLAMLI PROJE

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, doğum öncesi veya sonrasında Down Sendromu ve Spina Bifida gibi özel gereksinime ihtiyacı olan bebeğe sahip olacağını öğrenen ailelere, öğrenme anından başlayarak psikososyal destek hizmetinin sağlanması amacıyla ‘Her Zaman Seninleyiz’ projesini hayata geçirdi.

İlk olarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1 yıl boyunca uygulanacak olan proje kapsamında hastanede; psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve çocuk gelişimciden oluşan bir psikososyal destek ekibi oluşturulacak. Özel gereksinim tanısı koyulan bebeğe sahip aile, ilgili hekim tarafından psikososyal destek birimine yönlendirilecek. Burada sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve çocuk gelişimcisi tarafından aileye psikolojik ve gelişimsel danışmanlık sağlanacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, özel gereksinimi olan çocuğa sahip ailelerin, tanı alma sürecinin başlangıcından itibaren, hem kendisi hem de çocuğun yaşamını daha kaliteli geçirmesi amacıyla gerekli olan eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına katılmalarının önemli olduğunu belirtti.

Ailelerin Sosyal Hayata Uyumu Amaçlanıyor

Bu sayede, ailelerin yaşayabilecekleri olumsuz duyguların en aza indirilip, sosyal hayata katılımlarının arttırılmasının hedefleneceğini dile getiren Dr. Akan, sözlerini şu şeklide sürdürdü;

“Bununla birlikte bebeğin gelişim süreçleriyle ilgili de danışmanlık verilip, bebeğin gelişimi desteklenecektir. Ailenin ve bebeğin gelişimi sürecinde ilimizdeki Sağlıklı Hayat Merkezleri’nden de destek alınacak, uzun süreli takipler gerçekleştirilerek buralarda aileye psikososyal destek hizmeti verilecektir.  Gerekli durumlarda ilgili sivil toplu kuruluşları ile de işbirliği yapılarak, benzer yaşantıları olan ailelerle bir araya getirilmeleri sağlanacaktır.”

Projede görev alacak psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve çocuk gelişimcilerin konu hakkında bilgilerini artırmak amacıyla eğitim programı düzenlendiğini ifade eden Dr. Akan, alınan eğitimlerin ardından proje uygulama sürecinin başlayacağını vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21