banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

SINIF YÖNETİMİNDE BEYİN TEMELLİ YAKLAŞIM

Öğrencilerin ruhsal, fiziksel, zihinsel, sosyal ve eğitsel yönden gelişebilmelerini, bütün yönleri ile kendilerini tanıyarak uygun kararlar verebilmelerini, sosyal hayatlarında ve mesleki anlamda seçim yapabilmelerini, sağlıklı ve dengeli ilişkiler kurabilmelerini sağlayanPsikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanları, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen 3. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sempozyumu’ndabir araya geldiler.

Açılış konuşmasını Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Müdür YardımcısıÖğr. Gör. Rahşan PEKTAŞ’ın yaptığı sempozyumaPsikolojik Danışman ve Rehberlerinyanı sıra akademisyenlerde katıldı. Sempozyumda konuşmacı olan Marmara Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Oktay AYDIN, “Beyin Temelli Sınıf Yönetimi” sunumunu iki oturumda gerçekleştirdi. Sınıf yönetiminin pedagojik çerçevesi, davranış ve uyum sorunu yaşayan öğrencilerle iletişim, istenmeyen davranışların ayırt edici kriterleri, beyin-davranış ilişkisi konuları üzerinde yoğunlaşan Dr. Öğretim Üyesi Oktay AYDIN,eğitimde insan doğasını göz önünde bulundurarak potansiyeli açığa çıkartmanın önemine değindi. Sınıf yönetimi sürecinin değer odaklı bakış açısı ile beyin fonksiyonlarının temellerine oturtulmasının ve ilişkilerin bu eksende sürdürülmesinin önemini vurguladı. Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanlarının öğrenci ilişkilerinde ve sınıf yönetimi alanında yeni yaklaşımlar hakkında bilgi aldıkları sempozyum, Dr. Öğretim Üyesi Oktay AYDIN tarafından interaktif bir sunum ile gerçekleşti. Akademisyenler ve uzmanlar yaşayabilecekleri vaka durumlarını da sunum sırasında danışma fırsatı buldular.

Sınıf yönetiminde ve öğrenci ile ilişkilerde yeni bir bakış açısı getirilen sempozyum sonunda Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Ebru ADIGÜZEL TUNABOYLU eğitimcinin eğitimini önemsediklerini bu nedenle bu yıl 3.’sü yapılan ve her yıl gerçekleştirdikleri PDR Sempozyumlarına yenilikçi konularla devam edeceklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21