Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

Ata Sporu Cirit'in Seyir Zevki, Kültür Mirasımızı Günümüze Taşıyor

Bursa Oto Tamirciler Odası Başkanı Mustafa Geç ve yönetimi sektörlerinin gelişimi, oda üyelerinin kalkınması adına sürdürdükleri faaliyetlerinin yanı sıra  gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle de örnek çalışmalara imza atıyor.

Bursa Oto Tamirciler Odası Başkanı Mustafa Geç ve Yönetimi çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bursa Oto Tamirciler Odası’nda görevi devraldıkları günden bu yana sektörlerinin gelişimi, üyelerinin sektörün geleceğine emin adımlarla yürümesi adına yaptıkları çalışmalar, düzenli olarak gerçekleştirdikleri üye ziyaret ve buluşmaları ve sosyal etkinliklerle dolu dolu bir görev süresi geçiren Mustafa Geç ve Yönetimi, anlamlı bir etkinliğe daha imza attı.

Bursa Oto Tamirciler Odası sponsorluğuna Bursa Atlı Cirit Spor Kulübü tarafından gerçekleştirilen cirit müsabakası ile Bursa Oto Tamirciler Odası üyeleri ve ailelerine seyir zevki yaşatılırken aynı zamanda ata sporlarından olan Cirit davetlilere tüm detayları ile tanıtıldı. Organizasyonda ayrıca çocuklara, cirit sporcularının bindiği eğitimli atlarla gezi imkanı verilerek hayvan sevgisi aşılandı, ata sporumuz cirit ve Türk tarihinin vazgeçilmez öğelerinden olan atlar tanıtıldı.

HER PAZAR MÜSABAKALAR DÜZENLENİYOR…

Organizasyon hakkında bilgiler veren Bursa Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Ergün Gürel, Bursa’nın doğal güzelliklerinden olan Gölbaşı sınırları içerisindeki Dudaklı Köyü’nde bulunan statlarında her Pazar günü kış aylarında saat: 14.00, yaz aylarında ise 17.00’ de gerçekleştirdikleri Cirit müsabakaları ile ata sporunun heyecanını yaşattıklarını anlattı. Gürel, ayrıca gerçekleştirdikleri at binme kursları, atlı safari ve binicilik faaliyetleri ile tarihimizin önemli objelerinden olan at ve atlı sporlarımızı gelecek nesillerimize taşımak için çalıştıklarını belirtti.

BAŞKAN GEÇ’TEN TEŞEKKÜR

Bursa Oto Tamirciler Odası Başkanı Mustafa Geç ise her fırsatta, gerçekleştirdikleri organizasyon ve ziyaretlerle üyeleri ile bir araya geldiklerini belirtti. Başkan Geç, bugünde ata sporlarımızdan olan atlı cirit oyununun seyir zevkini üyelerine yaşattıklarını anlattı. Ayrıca çocuklara bu kültürü tanıtıp, yaşatmak amacıyla düzenledikleri turlarla hayvan sevgisini de aşılamaya çalıştıklarını vurguladı. Bu tür organizasyonlarla üyelerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalarının yanı sıra kültürümüzü daha yakından tanımalarına olanak sağlamayı hedeflediklerini belirten Geç, organizasyonda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21