Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE ÇOCUK OKÇULARIN MÜCADELESİ NEFES KESECEK

Sporcuların 12 branşta yarışacağı Etnospor Kültür Festivali’nde çocuklar, unutulmaya yüz tutmuş, farklı kültürlerden gelen geleneksel oyunların başrol oyuncusu olacaklar. Yeşilköy Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek festivalde, insanlık tarihi kadar eski bir spor dalı olan okçuluk, çocukların olağan üstü yetenekleriyle temsil edilecek. Çocuklara hedefe kilitlenmeyi, hedefe ulaşmak için azim ve kararlılıkla çalışmayı aşılayan okçuluk sporu, çocuk temsilcileriyle festivalin en eğlenceli, aynı zamanda da öğretici anlarını yaşatacak. Okçuluk sporunun iddialı çocuk sporcuları, olağanüstü yetenekleriyle Atatürk Havalimanı’na gelen binlerce ziyaretçiyi kendilerine hayran bırakacak.

FESTİVALDE ÇOCUKLARIN ÇOK ÖZEL BİR YERİ VAR

Etnospor Kültür Festivali spor ve oyun müsabakalarının yanında, kültürel ve eğlenceli aktiviteleri ile de yüz binlerce çocuğa ulaşacak. Çocukların çok özel bir yere sahip olduğu festivalde, her yaş grubundan çocuk; topaç, çember, tiktak, kale, menekşe, aşık, sıçratan top, bezirgan başı, üç taş, beş taş, dokuz taş, misket, ip atlama, salıncak, çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı, kaşık kukla, masal, bilmece-mani küpleri, köy seyirlik oyunları, koz oyunu, seksek, çocuk tiyatrosu, mendil kapmaca ve birdirbir gibi geleneksel çocuk oyunlarını oynama şansı bulacak.Ayrıca ok atma, ata binme, aşık ve mangala gibi birçok spor ve oyunu, ebeveynlerinden izin alarak, tecrübeli profesyonellerin gözetiminde deneyimleme şansı bulacaklar.

12 GELENEKSEL SPOR DALI

Türkiye’deki ve tüm dünyadaki geleneksel sporların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amcacıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’nde, Arjantin’in geleneksel spor dalı Pato’nun yanı sıra; geleneksel okçuluk, yağlı güreş, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, mas güreşi, mangala, aşık atma, atlı cirit, kökbörü, atlı okçuluk olmak üzere 12 geleneksel spor dalı sevenleriyle buluşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21