Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

İŞ DÜNYASI DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ KONUŞTU

Hümanist Ajans'ın ev sahipliğinde İstanbul Nurol Tower'da bulunan eOfis'te düzenlenen 'Dijital Dönüşüm' konulu etkinlikte bir araya gelen yöneticiler, kendi sektörlerindeki dönüşümü anlattılar. Etkinlikte, iş dünyasının gündemine oturmuş dijital dönüşüm konusunda farklı sektörlerin yaklaşımlarının ortaya konulduğunu belirten Hümanist Ajans Kurucusu Menekşe Polatcan Serbest, dünyayı ve Türkiye'yi bekleyen yeni yetkinlikler ile rekabeti yapacakları yeni etkinliklerde de konuşmaya devam edeceklerini söyledi.    
Deloitte Türkiye Ortağı Ali Çiçekli, Promoqube Kurucu Ortak ve Useful İş Geliştirme Ajansı Kurucusu Özgür Alaz ile Lufthansa Group Türkiye ve Irak Genel Müdürü Kemal Geçer'in konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte ayrıca iki farklı panel gerçekleşti. 'Dijital Dönüşüm ve Trendler' adlı ilk panelin moderatörlüğünü Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak üstlenirken, Spotify ve LinkedIn Satış Direktörü Dila Özkan ve CitiPR Genel Koordinatörü Derya Aslan konuşmalarını yaptılar. 'Turizm ve Dijital Dönüşüm'ün konuşulduğu ikinci panelde ise Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih Anıl moderatörlüğü üstlenirken Lezzet Dernekleri Federasyonu Başkanı Vasfi Pakman, Çırağan Palace Kempinski Halkla İlişkiler Direktörü Neslihan Şen ve Avrupa Medikal Turizmi Derneği Avrupa Başkanı Selin Yıldırım sırasıyla sektörlerindeki dönüşüm hakkında bilgi verdiler.     
Konuşmasında, 'Yararlılık İlkesi'nin markalar için öneminden bahseden CitiPR Genel Koordinatörü Derya Aslan, "Kurumsal Sosyal Sorumluluk yakın zamana kadar markaların kendilerini ifade edebilmelerinin yollarından sadece biriydi. Şimdi ve yakın gelecekte ‘Yararlılık İlkesi’ni ürün ya da hizmetinin varoluş nedeni olarak benimseyen, bu anlayış ile üreten olabilirlerse gelişip büyüyebileceklerini de fark edecekler" dedi.
Statik değil dinamik yenilenme şart
Dijital çağ ile oluşan yeni dünya düzeninin ürün ya da hizmet üreten herkesin dünyayı, toplumları, çevreyi ve geleceği öngörerek koruyan bütünün yararına organizasyonlar kurmasını zorunlu kılacağını belirten Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Girişimcilerin bu perspektiften bakmaları yeni dünya düzeninde kalıcı olmalarını ve büyümelerini kolaylaştıracaktır. Kısacası, Yararlılık İlkesi'ni benimseyen, markası için statik değil dinamik yenilenme süreci inşa edebilen, bugünün teknolojisini dünya standartlarında kullanıp yakın ve uzak gelecektekini öngörerek adapte olabilecek yetkinliklerini geliştirebilen girişimler yeni dönemin markaları olacak."
Artık bagajlar kaybolmuyor
Havacılık sektörünün her alanında dijitalleşmenin diğer sektörlerde olduğu gibi çok hızlı gelişmediğini anlatan Lufthansa Havayolları Genel Müdürü Kemal Geçer, "Örneğin bugün size teslim edilen bir uçağın teknolojisi 5 ya da 7 yıl öncesinin teknolojisi olabilir. Bugün verdiğiniz sipariş size 3 ya da 5 yıl sonra teslim edilecek. Havayollarının yüzde 50’si yeni dijital teknolojileri kullanıyor. Yüzde 50’nin çok daha ötesine hızlı bir zamanda geçileceğine inanıyoruz. Dijital teknolojilerin bagaj etiketleme alanında kullanılmadığı zamanlarda dünya çapında yüksek oranda bagaj kayboluyordu, hasar görüyordu veya geç teslim ediliyordu... Fakat bagaj etiketlemede dijital sisteme geçildikten sonra bagajların kaybolma oranında yüksek oranda bir azalma görüldü" diye konuştu. 
Dijital yorumlar etkiliyor
Otelcilikte yüzde 84 oranında konukların dijital uygulamalar üzerinden yorumlara bakarak konaklayacakları yerleri seçtiklerinin bilgisini veren Çırağan Palace Kempinski Halkla İlişkiler Direktörü Neslihan Şen de kendileri için dijital ortamda yer alan görüşlerin bu nedenle çok önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, ilham veren olmanın ve bir hikayeye sahip olmanın her zaman etkili olacağının altını çizdi. 
Denge kurmak önemli
Hem iş hem de kişisel olarak sosyal medyada profesyonel bir ortam oluşturulması gerektiğini ifade eden Spotify ve LinkedIn Satış Direktörü Dila Özkan da "Sosyal medya hayatımızın her alanında var. Bu durumda dengeyi kurabilmek ve sınırları belirlemek çok önemli" diyerek markaların büyüyebilmesi için sosyal medya ve datanın çok önemli bir araç olduğuna dikkat çekti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21