Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

250 DANSÇIDAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

 Sosyal belediyeciliği amaç edinen İnegöl Belediyesi tarafından 2011 yılında oluşan İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, İnegöl Yöresi oyunlarını derlemek ve yaygınlaştırmak amacı ile kurulduğu günden bu yana elde ettiği gelişimle dikkat çekiyor. 7’den 77’ye her yaştan dansçılarla çalışma yapan topluluk, zamanla yurdumuzun değişik bölgelerinden de oyunları bünyesine kattı. Bugün 15 farklı yöre ve 250 kişilik dev kadrosuyla çalışmalarını sürdüren Belediye Halk Dansları Topluluğu, Cuma akşamı ilçe halkına muhteşem bir gösteri sundu.

MABEL MATİZ DE GÖSTERİLERİ İZLEDİ
Tüm grupların farklı gösterilerle yer aldığı Halk Dansları Gecesi, 21.00’da Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi. Anfiyi dolduran kalabalığı oyunlarıyla diyar diyar gezdiren halk dansları topluluğunun gösterisini, ünlü şarkıcı Mabel Matiz de izledi.

Farklı yaş gruplarının gösterilerinin yer aldığı gecede, sergiledikleri performansla halk dansları topluluğu büyük beğeni topladı. Anfiyi dolduran vatandaşlar da alkışlarıyla gösterilere eşlik etti. Çocuk grupları, lise grupları ve yetişkin gruplarının gösterileri, coşkuyla izlendi. Gecede, Starwood AŞ çalışanlarından oluşan grup da aldıkları eğitimler sonucu performanslarını sergileme imkanı buldu.

Gecenin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa sahneye davet edildi. Kocaağa, burada yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “15 yöre ve 250 dansçıdan oluşan dev kadrosuyla İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterisini hepinizin zevkle izlediğinden eminim. İnegöl Belediyesi halk dansları topluluğumuz 2011 yılında oluşturulmuş, öncelikle İnegöl yöresi oyunlarıyla başlamış fakat bugün 15 yörenin oyunlarıyla faaliyetlerine devam eden ve 7’den 77’ye tüm yaş gruplarından dansçıları içerisinde barındıran bir ekibimiz. Sürekli kendilerini geliştirerek sürekli yeni gösterilerle karşımıza çıkıyorlar. Dansçılarımıza yaptıkları bu gösterilerden dolayı yürekten teşekkür ediyorum.”

FESTİVALE DAVET
“Bu yıl 32’ncisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Kültür Sanat Festivalimize sayılı günler kaldı. 13-20 Temmuz arasında yine bu coşkulu toplulukla 12 ülkeden gelecek gruplarımızla, halk dansları ekiplerimizle, sanatçılarımızla, yerel derneklerimizin halk dansları ekipleriyle ve sayamadığımız daha birçok etkinlikten oluşacak 7 günlük festivalimize şimdiden sizleri davet ediyorum.”

Konuşma sonrası Kocaağa, gösterileri izlemek için anfide bulunan Mabel Matiz’e hediye takdiminde bulundu. Gösteriler, tüm ekiplerin çiftetelli oyunuyla son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21