Öne Çıkanlar Akbaş KKTC turizm psikoloji Atlet
banner13

ÇEVRE DOSTU YAKIT SAYESİNDE, TARİHTEKİ EN BÜYÜK TEMİZLİK HAREKETİNİN PARÇASI OLUN

Hava kirliliği, trafiğin yoğun olduğu pek çok şehrin en büyük sorunlarından biri. Dizel ve benzinli araçlardan salınan partiküller hava kirliliğine neden olan etkenlerin başında geliyor. Günümüzde dünyanın geldiği noktada, artık doğa ve çevre bilincinin artması gerektiğine vurgulayan BRC Türkiye CEO’su Kadir Örücü, Dünya Sağlık Örgütü tarafından insan sağlığına ve çevreye zarar verdiği raporlarla ortaya konan, dizel otomobillerin, sigaradan daha çok tehlike saçtığını ifade etti. Ayrıca 21 Eylül Dünya Temizlik günün önemini de vurgulayan Örücü, “Let’s Do It! Foundation tarafından organize edilen ve tüm dünyada Dünya Temizlik Günü olarak bilinen, çevre temizliği etkinliğiyle doğaya yapılan her katkının önemi büyük. Doğaya atılmış çöpleri temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak için her yıl düzenlenen bu çevre temizliği etkinliğinin amacı; insanlarda farkındalık oluşturarak gelecekte de yaşanıla bilinir temiz bir çevre yaratmak, çöp körlüğünün önüne geçmek, şu anki çevre kirliliğine dur demek ve gençlerin sürdürebilir projeler üretmesini teşvik etmektir. Bu amaçla birlikte BRC olarak 21 Eylül'de Türkiye'de de kutlanacak, Dünya Temizlik Günü etkinliğini destekliyoruz.” dedi. Ayrıca Örücü, böyle özel bir günde, insanların çevre dostu yakıtlara daha çok yönlendirebilmek için bu konudaki toplumsal bilincin oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Dizel araçlar 20 kat daha fazla partikül salınımı yapıyor

Dünya Sağlık Örgütü, yeryüzünde yaşayan 10 kişiden 9’unun kirli hava soluduğu uyarısında bulunuyor. Motorlu araçlardan salınan partiküller hava kirliliğine neden olan etkenlerin başında geliyor. Dizel araçlar ise, 20 kat daha fazla partikül salınımı yaparak, havayı zehirleme bakımından en başta yer alıyor. Bu nedenle trafikte yer alan dizel araçlar çevre temizliği açısından ciddi tehlike arz ediyor. Bütün bunların aksine, LPG ise bir taraftan çevre temizliğini koruma da yardımcı olurken, diğer taraftan yoğun kullanım sonucunda verilen zararı minimuma düşürüyor. Bu da insanoğluna daha temiz ve yaşanabilir bir gelecek vaat ediyor.

LPG kullananlar her yıl 300 bin ağaç dikmiş gibiler

Kadir Örücü, trafikteki araçların karbon emisyonları ile çevreye verdikleri zararı telafi etmek için milyonlarca yeni ağaç dikmeye ihtiyaç bulunduğunu vurgulayarak, “LPG kullanan 5 milyon otomobil, her yıl 2 Milyon ton daha az karbon emisyonuyla 300 bin ağaç dikmiş kadar çevreye katkı sağlıyor” değerlendirmesini yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.