Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Kıyak sungurlu Sanat
banner13

Estuz, Türkiye’nin ilk kolajen proteinli içeceğini üretti

İki yıl süren ar-ge çalışmasının ardından baharla birlikte #kendiniyenile mottosuyla piyasaya çıkan Reneva isimli içecek; eczaneler, marketler ve online olarak satışa sunuldu.

ÜÇ ÜLKEDEN TALEP GELDİ

Reneva Collagen Protein Drink Beauty ve Reneva Collagen Protein Drink Fit adıyla iki ticari şekli bulunan ürünün daha Türkiye’de lansmanı yapılmadan ünü dünyaya yayılmaya başladı. Reneva için ABD, İsrail ve KKTC’den talep geldi.

KOLAJEN NEDİR?

Kolajen, hayvansal kaynaklı hammaddelerden elde edilen proteinlerden üretilir. Kolajen, vücudun en önemli yapı taşıdır ve doğal bir protein oluşturur. Kolajen, vücudumuzdaki toplam proteinin yaklaşık yüzde 30'unu temsil eder. Kolajen, cilt, tendonlar, bağlar, kıkırdak ve kemikler dahil tüm bağ dokularımızın bütünlüğünü, elastikiyetini ve rejenerasyonunu sağlayan temel yapısal proteindir.

Ortalama bir yetişkinin vücudu yüzde 60-70 sudan oluşur. Proteinler ise, yüzde 20 oranında ikinci en önemli bileşenlerdir. Bunlardan yüzde 30'u, bağ dokusunun en önemli yapı taşı olan kolajenlerdir. Kolajen bu nedenle sağlıklı beslenme için vazgeçilmez bir maddedir.

25 YAŞINDAN SONRA VÜCUDUMUZ…

Vücudumuz 25 yaşından sonra kolajen üretme kapasitesini yitirmeye başlar. Yavaşlayan kolajen üretimi ile vücuttaki kolajen seviyesi düşer. Cildimizi, kas, kemik, eklem ve bağ dokularımızı yeniden güçlendirmek için kolajenle yenilenmeye ihtiyacımız vardır.

SAÇ, CİLT, TIRNAK, KAS İÇİN YARARLI

Reneva, cilt, saç, tırnak sağlığını ve kas gelişimini düzenlemek amacıyla kullanılan bileşenlerden oluşuyor. Reneva’nın içerdiği kolajen, vücutta 25 yaşından sonra azalmaya başlayan kolajen yapımını arttırmaktadır. Yapılan klinik çalışmalarda kolajenin cilt, saç ve tırnak sağlığını önemli düzeyde arttırdığı ve kas gelişimini düzenlediği gözlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.