Öne Çıkanlar bursa Yankı Belediye sağlık NECMİ İNCE

Ordu'da 6. bal ormanı kuruldu
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) önemli bir geçim kaynağı olan bal için bütün yurtta çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Ordu’da toplam 7 bin 810 dekarlık alanda iki yeni bal ormanı hizmete açıldı.

Arıcılığın, biyolojik çeşitliliğin korunması, gelecek nesillere aktarılması, sürdürülebilir gıda güvenliği ve erozyonun önlenmesi açısından Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılında başlatılan, Ordu’da ise 2012 yılında uygulamaya konulan bal ormanı sayısı 6’ya ulaştı.

Bal üretimi açısından Türkiye genelinde 1. olan Ordu’da organik bal elde etmek amacıyla 2012 yılında başlayan çalışmalar kapsamında Gölköy ilçesinin Düzyayla yöresinde Dibektaşı Bal Ormanı, Gölköy-Damarlı Yaylası’nda Ulubey-Gölköy Bal Ormanı, Gürgentepe-Bektaş Yaylası’nda Gürgentepe Bal Ormanı, Mesudiye ilçesi Gölpınar Mahallesi’nde Gölpınar Bal Ormanı ve Aybastı-Kuzköy Yaylası’nda Kuzköy Bal Ormanı kuruldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, 2016 yılında bin 40 dekarlık Mesudiye’de 6. bal ormanını faaliyete geçirdi. Sarıçiçek Bal Ormanları’nda coğrafi koşullara uyumlu ancak mevcudiyeti az olan türlerde 28 bin adet bol çiçekli bitki dikimi yapıldı. Dikimi yapılan bitkiler arasında odunsu ve otsu türler yer alıyor. 6. bal ormanıyla birlikte Ordu’daki bal ormanlarının toplam alanı 7 bin 810 dekarlık alana ulaştı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bal ormanları arıcılığın ve biyolojik çeşitliliğin korunarak, gelecek nesillere aktarılması, orman köylüsüne ve dolayısıyla ülke Neyine ekonomisine kaynak sağlanması, sürdürülebilir gıda güvenliği ile verimsiz alanlarda erozyonun önlenmesi açısından oldukça önemli. Bu maksatla Bakanlığımız çalışmalarına hız kesmeden devam edecek” dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.