banner13

Yerel seçimlerin tarihi kesinleşti. Mart ayında yapılması planlanan seçimler, AK Parti’de şimdiden yerel seçim hazırlıklarını başlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yurt dışı gezi trafiğinin ardından Mart 2019’daki yerel seçimler için çalışmalarına start vereceği öğrenildi. Erdoğan'ın, gelecek ay Türkiye turuna başlayarak, belediye başkan adayları ve ittifak senaryoları için nabız yoklayacağı ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili olarak "Kimse bu benim yakınım diye aday teklifi ile gelmesin. Yerel seçimlerde aday belirlerken ehliyet ve liyakat en büyük kriterimiz olacak" dedi.

AK Parti’den belediye başkanı olmak isteyen aday adayları harekete geçti. 

AK Parti’de sürpriz isimlerin çıkacağı, adaylar arasında eski bakan ve milletvekillerinin isimlerinin de ön planda olacağı konuşuluyor.
AK Parti, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından, yerel seçimler için de startını verdi. Mart ayında yapılacağı konuşulan seçimler için belediye başkan adayları şimdiden AK Parti’nin kapısını çalarken, sürpriz isimlerin çıkması bekleniyor.
İstanbul ve Ankara’nın da aralarında olduğu AK Partili belediye başkanları görevden alınıp, yerine yeni isimler atanırken, bölge illerinde de onlarca belediye başkanı görevden alınarak, yerine kayyum atanmıştı. Halen Doğu ve Güney Doğu Anadolu’nun bazı illerinde belediyeler halen kayyum olarak atanan valiler tarafından yönetiliyor. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bölgede kayyum ile yönetilen belediyeleri AK Parti’nin alması için aday olacak isimler üzerinde titiz bir çalışma yürüttüğü kulislere yansıyan bilgiler arasında.

AK PARTİ’NİN ADAY KRİTERLERİ

AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki  adaylar konusunda daha hassas ve titiz bir şekilde çalışma yapacaklarını açıklamıştı.
Belediye Başkanı olacak adaylarda aranacak kriterlerin, “yolsuzluk ve şaibeye bulaşmamak. proje üretmek, bölge halkı tarafından sevilmek” olduğu ifade ediliyor.

ANKARA VE İSTANBUL’A ESKİ BAKANLAR

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in görevden el çektirilmesinin ardından Mustafa Tuna; İstanbul’da da Kadir Topbaş’ın yerine Mevlüt Uysal;
Bursa”da Recep Altepe alınarak Alinur Aktaş atanmıştı.
Ak Parti’nin şimdi Ankara ve İstanbul’a sürpriz adaylar göstermesi bekleniyor.

AK PARTİ’DE HUMMALI ÇALIŞMA
AK Parti kulislerinde  Mart ayında seçim olacağı  tüm illerde hummalı bir çalışma yürütüldüğü, aday olacak isimler konusunda oldukça titiz olunduğu ve adayların Erdoğan’ın onayını beklediği de gelen bilgiler arasında.
Yine kulislerde üç dönemi bitiren Belediye Başkanlarının tekrar aday yapılmayacağı yönünde bir görüşünde hakim olduğu ortaya çıkıyor.

CHP YEREL SEÇİME NASIL HAZIRLANIYOR…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimler için ince eleyip sık dokuyor.
Özellikle hedefine büyükşehirleri aldı.
İstanbul,Ankara,Bursa,İzmir,Adana,Antalya Kılıçdaroğlunun hedefinde olan iller arasında.
Ön seçim ve bazı illerde ise temayül yoklamaları ile aday belirlemesi yapacak.
Adayların her kesimden oy alabilecek şahsiyetlerden seçeceği belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.