banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane İddialar KUTLAMA Sanal

15 bin ton budama atığı değerlendirildi

Nilüfer Kent Bostanları’nda kurduğu Kompost Ünitesi’nin ardından budama atıklarını kompost gübreye dönüştürmek üzere harekete geçerek çevre için bir adım daha atan Nilüfer Belediyesi, ilk kez bu yıl başlattığı uygulama kapsamında 15 bin ton budama atığını toplayarak değerlendirdi.

1 Kasım 2020-15 Mart 2021 tarihleri arasında ev, site ve bahçelerden çıkan budama atıklarını toplayacağını duyuran Nilüfer Belediyesi, vatandaşların da duyarlılıkla katıldıkları bu uygulama sonucu belirlenen tarihler arasında yaklaşık 15 bin ton budama atığını toplayarak işlemden geçirdi.

Kentin tüm mahallelerinden toplanan budama atıkları, Alaaddinbey Mahallesi’nde oluşturulan atık sahasında bir araya getirildi. Toplanan atıklar, yonga makinesinden geçirilip toprağın altına gömülerek, organik içeriğe sahip kompost gübreye dönüşmeye başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 2020 yılı Kasım ayından itibaren toplanan budama atıklarından 75 ton sıcak kompost elde edilirken, yaklaşık 300 ton kompost, gübreye dönüşmek üzere soğuk kompost halinde bekletiliyor.

Çevreye ve ekonomiye büyük katkı sağlayan bu uygulamadan elde edilen kompost gübreler, kent genelindeki park, bahçe ve çeşitli alanlarda kullanılıyor. Nilüfer Belediyesi, proje sayesinde ekonomik olarak da tasarruf elde ediyor. Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ayrıca, vatandaşların 1 Kasım- 15 Mart tarihleri arasındaki budama takvimine uyum göstermesinin sağlanması amacıyla da site yöneticileri bilgilendiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21