Öne Çıkanlar BUSİAD Btü Kedi BTSO Türkiye

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zehra Sönmez, Bursa Protokolü, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, idareci, öğretmen ve öğrencinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

Ülkemizin eğitimde 2023 ideallerine öğretmelerin yetiştirdiği sorgulayan, ilim ve hikmet sahibi nitelikli nesillerle birlikte ulaşılacağını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “İzmir’den Van’a, Edirne’den Kars’a, Hakkâri’den Muğla’ya kadar yurdumuzun en ücra köşelerinde, her iklimde, her coğrafyada, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle idame ettiren değerli öğretmenlerimizin her biri, her türlü övgüye ve takdire layıktır.” dedi.

 

Öğretmenlerin herkesin gönlünde müstesna bir yeri olduğunu vurgulayan Sabahattin Dülger; “Türkiye’nin maarif davasına fikirleriyle katkı koyan Nuretin Topçu ‘Öğretmen, öğrencilerine sadece bilmediklerini öğreten bir nakilci değil, bu bilgilerle gençlerin düşünce dünyalarını da işletip, çalıştırabilen sanatkârlardır’ diyor. Öyleyse bizlerin temel görevi öğrettiğimiz bilgilerin beceri ve bilince dönüşmesini sağlamaktır. Kıymetli Meslektaşlarım, bir devletin geleceği sizin ellerinizde şekilleniyor. Bugün ellerinizde büyüttüğünüz fidanların yıllar sonra gölgesinde sakin, huzurlu ve mutlu bir hayat süreceğimizden ben eminim. Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mektepleri'nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi. 

 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmalarının ardından şehit öğretmenler Şekip Akın ile Mahmut Çatalkaya’nın ailelerine plâket sunuldu. Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü iken emekli olan Osman Şeker Emekli öğretmenler adına bir konuşma yaptı. Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. “Öğretmen Hayatımda” isimli gösteri ile devam eden program öğretmen marşının söylenmesi ile sona erdi. Vali Yakup Canbolat, program bitiminde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.