Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı futbol Engelsiz Tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun

 
Engelli vatandaşların önündeki engellerin ortadan kaldırılması için herkesin güç birliği yapması gerektiğine işaret eden Aydın, “Engellileri daha iyi anlayabilmek için sadece 1 dakika için kendimizi onların yerine koyalım, dedi. 
      Her sene yetkili kişi ve kurumlarca açıklama yapılır, Engelliler günü kutlanır. Ancak yapılan açıklamaların verilen sözlerin maalesef o güne münhasır kaldığını belirten BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, verilen sözlerin vaatlerin yerine getirilmesi ve sadece bir gün değil hayatın her alanında yanlarında olduğumuzu hissetmeleri gerekir, dedi. 
Belediyeler öncü olmalıdırlar.
 BBP’ li Aydın;  Engelli hakları konusunda Belediyelere büyük iş düştüğünü, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak yeni projeler üretmesi gerektiğini söyledi. Engelli kişiler ile alakalı olarak yapacakları çalışmaları, mutlaka engelli dernekleri ile ortaklaşa hareket etmeleri gerekir. Yaptığımız tespitlerde, eksik veya yetersiz gördüğümüz önemli konulardan biride, engelli bireyleri olan ailelerin çocuklarını teslim edecek yer sorunu. Sağlık ya da günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yardımcı olacak engelli bakım merkezlerin oluşturulması büyük kolaylık sağlayacaktır. 
Bu vesile ile Engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Engelliler Gününü tebrik ederek, “Özürlü kavramının kusurlu/defolu anlamına geldiğini, bu kavramdan engeli vatandaşlarımız ve aileleri rahatsız oluyor” diyerek, TBMM sine önerge verip, Özürlü yerine Engelli kavramını kullanmamızı sağlayan Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nu minnetle rahmetle anıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.