Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

Astronomi Meraklıları GUHEM’deki Özel Etkinlikte Buluştu

GUHEM uzay havacılık konusunda farkındalık oluşturacak etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Çok sayıda gökyüzü olayına sahne olacak Ağustos ayında GUHEM, bu konuda astronomi ve gökyüzü meraklılarını bilgilendirmek amacıyla “Nedir Bu Perseid?” başlıklı özel bir etkinlik düzenledi. Programda Güneş Sistemi’nde yer alan taşlar ele alındı. Katılımcılar asteroitlerden kuyrukluyıldızlara, meteorlardan meteoritlere, takımyıldızlardan asterizmlere ve gözlem araçlarına kadar birçok içeriği konunun uzmanlarından dinledi.

AĞUSTOS’TA GÖKYÜZÜNDE ŞÖLEN VAR

Etkinlikte GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu “Astrofotoğrafçılık ve Kamp Hikayeleri” başlıklı sunumuyla katılımcılarla bir araya geldi. Milli Uzay Programı vizyonu ile her yaştan insanın uzaya olan ilgisini artırmak için bu tarz etkinliklerin önemli olduğunu belirten Halit Mirahmetoğlu, “Ağustos ayında yılın en önemli iki göktaşı yağmurundan biri olan Perseid meteor yağmuru gerçekleşecek. Düzenlediğimiz bu etkinlikte katılımcılarımızla bu gök olayını ve astronomi ile ilgili birçok bilgiyi paylaşma fırsatı bulduk. GUHEM’de gerçekleşen özel etkinlikler hem çocuklarımızın hem de yetişkinlerimizin uzaya olan sevgisini ve ilgisini artırıyor.” dedi.

“GÖKYÜZÜNE DAHA BİLGİLİ ŞEKİLDE BAKACAĞIZ”

GUHEM’de düzenlenen özel etkinlikte bilim iletişimcileri eşliğinde atölye çalışmaları, interaktif sunumlar, teleskopla gözlem ve deneyler gerçekleştirildi. Programa kızı ile birlikte katılan Emine Kesici “Gelmeden önce bu kadar fazla bilgi edineceğimizi düşünmemiştim. Kızımla birlikte gökyüzünü gözlemlemek için kamp yapmayı düşünüyorduk. Bu etkinlik sayesinde bu gece gökyüzüne daha bilgili şekilde bakacağız.” dedi.

GUHEM’e ilk kez geldiğini belirten Meryem Selva ise, “Biz doksanlarda GUHEM gibi yerleri yabancı filmlerde izlerdik. Şu an bunun gerçekleştiğini görmek benim için çok ilginç bir deneyim oldu. Etkinlik sayesinde de Perseid meteor yağmuruna ilişkin çok önemli bilgiler aldık.” diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21