Öne Çıkanlar Yankı bursa Belediye sağlık BUSİAD

Aşure; Birlik ve Beraberliğin Sembolü

İnegöl Belediyesi paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan aşure ikramlarına tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü Sarraflar Çarşısı girişinde ve Çarşamba günü de Kurşunlu Mahallesi Pazaryerinde dağıtılan Aşure ikramlarından sonra bugünde Mesudiye Mahallesi ve Alanyurt Yeni Mahallede vatandaşlara aşure ikram edildi.

Mesudiye Mahallesi Yeni Camii önündeki aşure ikramına Belediye Başkanı Alper Taban, belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanvekili Ömer Semiz, yönetim kurulu üyeleri ile Mesudiye Mahallesi Muhtarı İlhan Aydemir ve mahalle sakinleri katılırken, Alanyurt Yeni Mahalle Merkez Camiindeki aşure ikramına Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Ak Parti ilçe yöneticileri ile Yeni Mahalle Muhtarı Balabey Gürler ve mahalle sakinleri katılım gösterdi.

“İNEGÖL’DE BİR AŞURE MİSALİ”
Aşure ikramı sonrası açıklama yapan Başkan Taban, “Bildiğiniz gibi Muharrem ayının girmesiyle birlikte aşureler kaynamaya başladı. Bu geleneği, bu âdeti, bu kültürü yaşatmak adına bizlerde belediye olarak merkez ve kırsal mahallelerimizde aşure ikramlarına başladık. Bugünde Mesudiye Mahallemizdeyiz. Gerçekten toplumumuzun ihtiyacı olan en önemli konu birlik ve beraberlik. Özellikle aşure günlerinin bu birlik ve beraberliğe vesile olmasını diliyorum. İnegöl’de bir aşure misali. Aşurenin içerisindeki karışım gibi İnegöl’ümüze de Balkanlardan, Kafkaslardan ve çeşitli vilayetlerden gelmiş pek çok hemşehrimiz var. Bizlerde aşurenin parçaları, taneleri gibi İnegöl’e gelmişiz ve bu şehirde birleşmişiz hamdolsun. Bu aşure ikramlarını yaparken de cami çıkışlarında vatandaşlarımızı ve mahalle sakinlerimizi buraya davet ederek aşure ikramlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Son olarak herkese afiyet olsun diyorum. Aşurenin bereketinden tüm vatandaşlarımız nasiplensin diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Taban, konuşmasının ardından mahalle sakinleri ile hasbihal ederek onların istek, talep ve önerilerini dinleme fırsatı da buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.