Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Kıyak sungurlu Sanat
banner13

Bursa Tütüne Karşı Çapraz Denetimden Geçti

Bir hafta boyunca gündüz 22, akşam mesaiden sonra 22 olmak üzere toplamda 44 ekiple yapılan denetimlerde 4207 sayılı “Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” kapsamında dumansız hava sahasını ihlal eden kişi ve işletmeler denetlendi. Denetimler sırasında ekipler ayrıca, vatandaşlara tütün kullanımı ve pasif içiciliğin zararları hakkında çeşitli uyarılarda bulundu.

Çapraz denetimlerle ilgili değerlendirmede bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, birçok ilden gelen personelin denetimleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Ekiplerin her birinin işlerini profesyonelce yürüttüğüne dikkat çeken Dr. Akan, “Tabi ki bizlerin esas amacı ceza kesmek değil, denetimler yaparak dumansız hava sahasını korumak ve vatandaşlarımızı farkındalık çalışmaları kapsamında bilgilendirmektir. Ekiplerimiz de denetimler sırasında usule uygun olarak, ihlal varsa uygun bir dille bunu belirtti ve işlem gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.

Dumansız Hava Sahasından Taviz Yok

Çapraz denetimden sonrada tütün denetimlerinin devam edeceğinin bilgisini veren Dr. Akan, “İlimizde bulunan 27 tütün kontrol ekibiyle denetimlerimize dumansız hava sahasından taviz vermeden devam edeceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelen ihbarları da değerlendirerek ihlale sebebiyet verenlere karşı gerekli yaptırımları uygulayacağız. İlimiz tütün ve tütün ürünleriyle mücadelede başarılı  bir konumundadır. Önümüzdeki süreçte gerek farkındalık çalışmalarıyla gerekse sahadaki ekiplerimizin denetimleriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.