Öne Çıkanlar İhsaniye Revizyon corona RUMELİSİAD pandemi
banner13

Bursalı iş adamları İsviçre markalarına talip

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yabancı marka satın almak isteyenlere 2 milyon dolara kadar destek vereceğini açıklarken, Türk iş adamları yabancı marka arayışını başlattı.


Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa üyeleri Türk gıda ürünlerinin uluslararası pazarlarda daha fazla söz sahibi olması hedefiyle İsviçre’de çikolata markası satın alacak.

MÜSİAD Bursa Şubesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Murat Bayizit, geçen aylarda 25 kişilik bir heyetle İsviçre’ye gezi düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“İsviçre gezisi dönüşünde benim bir önerim oldu. ‘Madem ki dünyaya markalı gıda ürünü satmakta zorlanıyoruz. O zaman onların içine kendilerinin markasıyla nüfuz edelim. Mesela İsviçre’den bir çikolata markasını satın alalım.’ dedim. Bu markayı daha da geliştirerek uluslararası pazarlara bir Türk firması olarak girelim diye düşündük. Herkes bu konuya sıcak baktı. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Şu anda İsviçre’de birkaç alternatif marka üzerinde çalışıyoruz.”

ÜLKER ÖRNEĞİ

Türkiye’nin uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek düzeyde markalarının olduğunu vurgulayan Bayizit, bu noktada Ülker örneğini verdi. Bayizit, “Ülker’in Godiva’yı almasıyla uluslararası pazarlarda önemli bir oyuncu olması buna çok güzel bir örnek. Akabinde United Biscuits’i satın alarak dünyadaki birkaç büyük bisküvi üreticisi haline gelmeleri buna çok güzel bir örnek.” dedi.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22