Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Can Dostlarımızı Çok Seviyoruz

Sadece gözümüzün gördüğü hayvanları değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarını hatırlatan, can dostlarına şefkat elini uzatarak onlara sevgimizi gösterme ve onları korumayı dikkat çeken Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban mesaj yayımladı.

“YARATILANI YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVİYORUZ”
Taban mesajında; “Duyu, hareket yetenekleri ve içten bakışları ile sevdiğine olan sadakatini ölçemeyeceğimiz can dostlarımızı çok seviyoruz. Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, şehrimizin huzuru ve selameti adına elimizden gelen tüm imkânları seferber ederek bu şehre hizmet ediyoruz. Hayvan dostu bir Belediye olarak en az insanlar kadar hayvanlarında korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini biliyor ve projelerimizi o yönde şekillendiriyoruz. Yakın zamanda açılışını yapacağımız Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimiz bu alanda örnek bir proje oldu. Merkezimizde can dostlarımıza konforlu ve modern bir yaşam alanı oluştururken, onlara aynı zamanda sıcacık bir yuva imkanı sunmanın mutluluğunu da yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“SEVİMLİ DOSTLARIMIZI SADECE BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLAYACAĞIZ”
Hayvanlara karşı acımasız olanın iyi bir insan olamayacağını ifade eden Taban, “Doğanın tüm güzelliklerini bizlere sunan hayvanların hor ve hakir görülmesinin önüne geçerek, onlara şefkatli kollarımızı açarak korumaya, onları sevgilerin en güzeliyle sevmeye devam edeceğiz. Sevimli dostlarımızı sadece bir gün değil her gün hatırlayarak, bize yüreklerini açan tüm hayvanları her zaman koruyacağız ve seveceğiz” açıklamasında bulundu.

YAŞAM ONLARLA DAHA GÜZEL
Yaşam için gerekli olan hemen hemen her şeyin karşılanmasında doğaya ve onun çeşitliliğine muhtaç olduklarına vurgu yapan Taban, “Yaşamımız, bitkilerin ve hayvanların olağanüstü değişkenliği, onların yaşadıkları yerler ve içinde bulundukları ortamlara bağlı. Ancak doğal kaynaklara yönelik talebimiz sürekli arttığı için bu çeşitlilik tehdit altında. Bunun yanı sıra dünya nüfusu da hızlı artmakta. İnsanlar çoğalıyor ama bizim dışımızdaki canlı türleri için durum, bunun tam tersi. Hızla artan nüfus, yapılaşma, doğal alanların tahribatı, yasa dışı avcılık ve ticaret, yaban hayatın dengesini bozuyor ve yaban hayatın canlıları bir yok oluşa doğru sürükleniyor. Özetle, biz çoğalırken dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı hızla azalıyor. Mevcut değerlerimizi hızla kaybediyoruz. Bu nedenle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sadece gözümüzün gördüğü hayvanları değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarını hatırlamamız açısından çok önemli olduğunu unutmayalım” dedi.

Taban son olarak, “Bize karşılıksız sevgilerini sunan, bağlılıklarını her zaman gösteren tüm hayvanları korumaya ve onları sevgilerin en güzeliyle sevmeye devam edeceğimizi belirtir, hepinizi en içten kalbi duygularımla selamlarım” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21