banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

CHP’den şiddet mağduru kadınlara önemli destek

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Gemlik Kadın Kolu’nun ev sahipliğinde düzenlenen programa katıldı. Programa Nazlıaka’nın yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, ilçe başkanları, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri de katıldı.

Gemlik Bölge Parkı’nda gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Gemlik Kadın Kolu Başkanı Gülseren Güler, Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş ile Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu selamla konuşmaları yaptı. Ayrıca 1878 yılında kurulan Gemlik Belediyesi’nde Zeynep Akış Serintürk’ün ilk kez bir kadın belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirildiği vurgulandı. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın tüm belediye uygulamalarında kadın erkek eşitliğini önemsediğini vurgulayan Başkan Serintürk, “kadın çalışma arkadaşlarımız, kadın daire müdürlerimiz hatta kadın ağır vasıta şoförümüz var. Kadın erkek eşitliğine önem veriyoruz” dedi.

Nazlıaka, CHP Gemlik İlçe Başkanlığı ve Gemlik Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra programın gerçekleşeceği alana geldi. Marmara’nın incisi ve zeytinin başkenti Gemlik’te sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum diyen Başkan Nazlıaka şöyle konuştu: “Bizler sürekli sahalardayız. Kadına yönelik şiddetle mücadele etmek için gövdemizi taşın altına koyduk. İktidar şiddeti tolere edilebilir buluyorsa, öyle bir proje yapalım ki partimizin icracı yönünü gösterelim. Genel merkezimizde bir çağrı merkezi kurduk. 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağdurlarına, istismara uğramış çocuklar ve ailelerine ücretsiz hukuki ve destek ile istihdam, burs imkânları yaratıyoruz. Belediyelerimizin olduğu yerde şiddet mağduru kadınlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onlara yalnız değilsiniz, biz varız, bu mücadeleyi hep birlikte vererek aşabiliriz diyoruz.”

“Toplum öylesine kutuplaştırıldı ki, farklı görüşler yan yana gelemez oldu” diyen Nazlıaka konuşmasını şöyle tamamladı: “Kadınlardan korkuyorlar. Çünkü biliyorlar ki, kadınlar geleceği şekillendirenlerdir. Kadın diye yazılır, cesaret diye okunur. Mücadelemizi kadın erkek hep birlikte vereceğiz ve ülkemizin geleceğini ilk seçimlerde hep birlikte değiştireceğiz. Sarayda oturanlar halkın elini tutamaz. Asgari ücret fiyatına bardakta su içenler halkın ne hissettiğini anlayamaz. İstediklerini söylesinler, istedikleri kadar baskı yapsınlar, korkmuyoruz, sinmiyoruz, susmuyoruz. Sahalarda olmaya devam ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21