Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

Efsane Grup Mozaik 35 Yil Sonra Ayni Kadro ile Sahne Aldi

Caz-rok" ve "rok füzyon" olarak anılan, alışılmadık şekilde beş bestecisiyle hem şarkı, hem de enstrümantal müzik yapmış olan kült grup Mozaik, 2014'te yayımladığı 6 CD'lik Külliyatalbüm kutusunun ardından yıllar sonra ilk defa “Burada Müzik Var”da çaldı. Grubun ilk kadrosunda da bulunan oyuncu ve yönetmen Ezel Akay “Burada Müzik Var” etkinliklerinde Mozaik ile sahnede yer alarak uzun bir aradan sonra şarkı söyledi.

Mozaik, konserinde ağırlıklı olarak farklı ülkelerin halk türkülerine yer verirken, "Ölümden Önce Bir Hayat Vardır" repertuarında yer alan parçalarıyla birlikte Ardından (1985), “Çook Alametler Belirdi” (1988) ve “Plastik Aşk” (1990) albümlerinden de örnekler verdi.

“Burada Müzik Var” etkinliklerinde Senem Demircioğluİklim Tamkan ile birlikte sahne aldı. Yolları ilk olarak Avusturya’da müzik eğitimi aldıkları yıllarda kesişen Senem Demircioğlu (vokal) ve İklim Tamkan (piyano) ikilisine sahnede Erdem Akça (çello) ve Furkan Bilgi (klasik kemençe) eşlik etti. İkili, “Yıldızların Altında”, “Haydar Haydar”, Azeri Türküsü “Fikrimden Geceler” gibi unutulmaz şarkılarla geçmişe götürürken, karadeniz ezgileriyle de izleyicileri coşturdular.

Gecenin finalinde bugüne kadar birçok şarkısı dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda karşımıza çıkan Jehan Barbur yer aldı. Jehan Barbur, yeni çıkan maxi-single “Kuzguna Uçmak” ve daha önceki albümlerinden sevilen şarkılarını dinleyicisiyle paylaştı. Barbur, gecede Bülent Ortaçgil’in “Eylül Akşamı” ve Cem Karaca’nın “Kirlenmiş Çığlık” şarkısını da seslendirerek izleyicilerine unutulmaz bir müzik ziyafeti çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.