Öne Çıkanlar veremsavaş Hamilelik BUSİAD Kedi İnce Medya
banner13

EMEP Bursa İl Başkanı Berkay Akkuş, birleşik ve güçlü 1 Mayıs için emek örgütlerine çağrı yaptı

Uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ın yaklaştığı bir döneme girildi. İşçi ve emekçi şehri olan Bursa’da güçlü ve ortak bir 1 Mayıs kutlaması için EMEP Bursa İl Başkanı Berkay Akkuş emek meslek örgütlerin ortak ve güçlü 1 Mayıs çağrısı yaptı.

1 Mayıs yaklaşırken sendika, konfederasyon, işkolu fark etmeksizin bütün işçi ve emekçilerin sorunları ortaktır diyen Akkuş, “İşçiler, emekçiler ayrım yapılmaksızın işten atmalara, sendikasızlaştırmaya, iş cinayetlerinde can vermeye ve yoksulluk sınırının altında ücretlerle sömürülmeye devam edilmekte. Sermayedarlar işçi sınıfı ve emekçileri sömürmek adına her alanda örgütlü ve birlikte hareket etmektedir. Orta Vadeli Program emekçilere daha fazla vergi daha fazla yoksulluk daha ağır çalışma koşulları ve işten çıkarmaları dayatıyor. Bu dayatmaların karşısına çıkmak, gidişatı değiştirmek ancak emek örgütlerinin birleşik mücadelesiyle mümkün olabilir” dedi.

1 MAYIS, İŞÇİ SINIFININ BİRLİK MÜCADELE VE DAYANIŞMA BAYRAMIDIR

“Böl, parçala, yönet” yalnızca sermayedarlara hizmet eden bir yöntem olduğunu ifade eden Akkuş, “Emekçinin tek ve nihai kazanımı, “Birleşe Birleşe Kazanacağız” şiarındadır. İşçi sınıfı tarih boyunca tüm kazanımını birlikte mücadele ederek elde etti. Şimdi emekten, işçiden, adaletten yana olan herkese düşen 1 Mayıs alanında kol kola, omuz omuza talepleri haykırmaktır. DİSK, Türk-İş, Hak-İş, TMMOB ve KESK başta olmak üzere tüm emek ve meslek örgütlerini Bursa’da birleşik ve güçlü bir İşçi Bayramı kutlamasına çağırıyoruz. Tarihsel misyonumuzun gereği ancak ve yalnızca budur” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.