Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ'NDE İKİNCİ GÜN COŞKUSU













Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından, geleneksel sporların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen Etnospor Kültür Festivali’nin ikinci gününde de dostluğun ve sporun coşkusu devam etti. Etnospor Kültür Festivali'nin ikinci günündeki etkinlikler ve müsabakalar devam ederken, Konfederasyon Başkanı N. Bilal Erdoğan standları gezdi.Yenikapı Meydanı'ndaki festivalde, önceden belirlenmiş hedeflere at sırtında ok atılan etkinlik Japon Atlı Okçuları "Yabusame" büyük ilgi görüyor.

9-13 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı Meydanı’nda gerçekleştirilen Etnospor Kültür Festivali tüm coşkusuyla ikinci gününde de devam etti. 3. Etnospor Kültür Festivali'nin Yenikapı Meydanı'nda gerçekleştirilen organizasyonun ikinci günündeki etkinlikler ve müsabakalar, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde devam etti. Festivalin sabah bölümünde çocuklara yönelik mangala müsabakaları yapıldı.Ok atma, mas ve kuşak müsabakaları izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

Japon Atlı Okçuları Büyük İlgi Görüyor

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen 3. Etnospor Kültür Festivali'nde, Japon savaşçılar samurayların yaptığı atlı okçuluk gösterisi "Yabusame" de yer alıyor.

Yenikapı Meydanı'ndaki festivalde, önceden belirlenmiş hedeflere at sırtında ok atılan etkinlik "Yabusame"ye ilgi büyük oldu.

Geçmişi Japonya'da 12. yüzyıla kadar uzanan Yabusame, Türkiye'deki atlı okçuluktan farklılıklar içeren bir spor. Ülkenin barışı ve halkın mutluluğu için "Tenchouchikyu" denilen özel bir yakarış ile başlayan Yabusame'de samuraylar, 3 hedefe atış yapıyorlar. Samuraylar, vurdukları hedeflerle kötülükleri yok ederek huzuru sağladıklarına inanıyor. Türkiye'ye kılıç ustalarıyla beraber 20 kişilik bir ekip olarak gelen Japon kafilesi, festival boyunca 6 gösteri yapacak.

N. Bilal Erdoğan Standları Gezdi

Etnospor Kültür Festivali'nin ikinci günündeki etkinlikler ve müsabakalar Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'ne alınırken, Erdoğan buradaki standları gezdi.

Sanal gözlükle ok atan, ardından kemençe çalan Bilal Erdoğan, topaç yapımı standında da bir süre vakit geçirdi. Topaç yapımını izleyen Erdoğan, ardından boyadığı topacı döndürdü.

Tahta kaşık oyma ve süsleme sanatı standında bir süre bilgi alan Erdoğan, Yenikapı Meydanı'nda gerçekleştirilen kültür festivalinin düzenlendiği alanın maketini inceledi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun stadında bir süre dinlenen ve yetkililerle sohbet eden Bilal Erdoğan, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Erdoğan, gösteri merkezindeki incelemeleri sonrasında dışarıdaki çadır ve standlara da ziyarette bulundu. Bilal Erdoğan, son olarak atlı polislerle görüntü verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.