Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

Görme Engellilerin Klima Kullanımını Kolaylaştıran Yeni Teknoloji

Elektrikli ve elektronik cihazların üretimi, pazarlaması ve satışında dünyanın öncü markalarından Mitsubishi Electric, ileri teknolojisini topluma fayda sağlamak için geliştiriyor.Mitsubishi Electric’in endüstriyel tasarım merkezi tarafından yönetilen Design X Projesi kapsamında tasarımcılar, bağımsız bir şekilde yaratıcı tasarım temalarıyla ilgilenmeye teşvik ediliyor. Bu çerçevede genç bir tasarımcı, görme engellilerin cihaz kullanımı sırasında yaşadıkları zorluklardan yola çıkarak yeni bir tema tasarladı. Ardından bu proje üzerinde çalışan üç genç Mitsubishi Electric tasarımcısı, görme engellilere eğitim veren bir okulda öğretmen ve öğrencilerin yardımlarıyla klima uzaktan kumandaları için yeni bir deneysel arayüz geliştirdi. Klimanın farklı modlarını, her bir işlevin durumunu ve çalışmasını gösteren ayırt edici şekiller, konumlar ve hareketlerin kullanıldığı arayüz sayesinde görme engelliler ayarları kolaylıkla doğrulayıp değiştirebiliyor.

Görme engelli kişiler elektrikli ve elektronik cihazları kullanırken, genellikle düz ve yatay bir düzlemde hazırlanmış uzaktan kumanda düğmeleri gibi çalıştırma kontrollerinin şekil ya da düzenlerini anlama konusunda sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu noktadan hareketle Mitsubishi Electric, artık görme engellilerin sezgisel olarak anlayabilecekleri bir uzaktan kumanda arayüzü konsepti öneriyor. Bu alandaki projelerine devam etmeyi planlayan Mitsubishi Electric, insan duyularını yaratıcı yollarla kullanarak çalıştırılabilen yenilikçi arayüzler geliştirmeyi ve bu teknolojileri tüketici elektroniği cihazları ve endüstriyel ekipmanlar gibi ürün ve sistemlerde uygulamayı hedefliyor.

Mitsubishi Electric Corporation Hakkında

Mitsubishi Electric Corporation, güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmekte 95 yılı aşkın tecrübeye sahip ve bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında dünyadaki ileri gelen markalardan biri olarak kabul ediliyor. Mitsubishi Electric, kurumsal ilkesi “Changes for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ve çevre ilkesi “Eco Changes” (Eko Değişim) doğrultusunda küresel ve önde gelen çevre dostu bir şirket olmayı ve toplumu teknolojileriyle zenginleştirmeyi hedefliyor. Şirket 31 Mart 2017’de sona eren mali yılda 4,238.6 milyar Yen (37.8 milyar USD*) konsolide grup satışı elde etti. Ayrıntılı bilgi için; www.MitsubishiElectric.com

* Tokyo Döviz Borsası’nın 31 Mart 2017’de ilan ettiği 1 USD = 112 yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır. 

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki Faaliyetleri Hakkında

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, fabrika otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, CNC mekatronik sistemler, asansör ve yürüyen merdiven sistemleri ile görsel veri sistemlerinden oluşuyor. Nisan 2016’da Türkiye’de ev tipi klima geliştirme ve üretim şirketi kuran Mitsubishi Electric, Aralık 2017’de Manisa fabrikasında üretime başladı. Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının üreticisi olan Mitsubishi Electric, uyduların yanı sıra Marmaray projesinde kullanılan otomasyon teknolojisi ile de tanınıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.