Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş KKTC Atlet turizm
banner13

İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAMA KURTARMA BİRLİĞİ’NE İLK YARDIM EĞİTİMİ

İl Millî Eğitim Müdürlüğünce başlatılan ilk yardım seferberliği kapsamında son olarak Birlik üyelerine İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde afet durumunda ilk yardım eğitimi verildi.

Türk Eğitim Vakfı Hayri Tokaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimde deprem, yangın, göçük, sel gibi afetler ve trafik kazaları sırasında yaralılara müdahalede ilk yardımı bilmenin önemi anlatıldı ve hayat kurtarabilmek için ilk yardımın çok önemli olduğu vurgulandı.

İlk yardım eğitimi alan öğretmenlerle bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, okula gelen her öğrenciye güvenli bir ortam sunma ve var olan şartları iyileştirme amacında olduklarını belirtti.

İlk yardım becerilerinin güncel tutulması ve ilk yardım bilincinin gelişmesi gerektiğini belirten Serkan Gür, okullarda tehlikeli ve ani gelişen sağlık sorununda öğretmenlerin uygulayacağı ilk yardımın kritik önemde olduğunu söyledi.

İlk yardım tekniklerini bilmeyenlerin yapacağı yardımlar, yaralıların durumunu daha da ağırlaştırır.

Slaytlar eşliğinde soru-cevap şeklinde geçen eğitimde ilk yardım tekniklerini bilmeyenlerin yapacağı yardımların yaralıların durumunu daha da ağırlaştıracağını ve ölümlerle sonuçlanabileceğini belirtilirken mutlaka her haneden en az bir kişinin ilk yardım konusunda eğitim alması gerektiğini ifade edildi.

Önemli Bilgiler:

Arama Kurtarma Birliği’ndeki gönüllü üyelerin katıldığı ilk yardım eğitiminde öncelikle afetin veya kazanın yaşandığı bölgenin çevre güvenliğinin sağlanması gerektiği, birden fazla yaralının olduğu olaylarda yaralılar arasında kimlere öncelik verileceği, yetişkin ve çocuklarda soluk borusuna kaçan yabancı cisimlere bağlı olarak gelişen boğulmalarda doğru müdahalenin nasıl yapılacağı, bilinci kapalı yaralılar ile kırıkları olan yaralılara nasıl müdahale edilmesi gerektiği, elektro şok OED cihazı ile temel yaşam desteğinin nasıl sağlanacağı konuları görsellerle anlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.