Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

İLERİ YAŞ BEL FITIĞI KORKULU RÜYA OLMAKTAN ÇIKTI

Doruk Sağlık Grubu’ndan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Çalışır, ileri yaşlarda görülebilen bel fıtığı hastalığı ve bu hastalığın tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bel fıtığının en önemli belirtisinin bel ve bacak ağrısı olduğuna dikkat çeken Dr. Çalışır, “Başlangıçta belde yerleşik olan ağrı daha sonra bacağa yayılır. Genellikle tek taraflıdır. Taraf değiştirebilir veya iki taraflı da olabilir. Bazen hastalar yalnızca bacak ağrısı ile gelir. Hastada ayrıca bacakta uyuşma, bel hareketlerinde kısıtlanma görülür. Öksürme, hapşırma, uzun süreli oturma, otomobil kullanma, öne doğru eğilme, ağrıyı arttırır” diye konuştu.

Gençlere göre farklılıklar gösteriyor

Yaşlılarda bel fıtığı genç ve orta yaşa göre yaşa göre biraz daha farklılık gösterdiğinin altını çizen Dr. Çalışır, “İleri yaş grubunda omurga yılların yorgunluğu ile anatomik yapısı olarak değişime uğramakta ve fonksiyonlarda buna paralel olarak farklılaşmaktadır. İleri yaştaki hastalarda bel fıtığı ameliyatı kararı dikkatle alındığında, diğer yaş grubu bel fıtığı ameliyatlarından elde edilen iyileşme oranlarıyla aynıdır” ifadelerini kullandı.

Detayları hasta ile paylaşmak önemli

Cerrahın, ne yapılacağına dair tüm detayları hastayla paylaşmasının önemine işaret eden Dr. Çalışır, “Doğru şeyleri yaptığınızda arzu ettiğiniz sonuçları mutlaka elde edersiniz. Bunun için ileri yaşta olmanın önemi yoktur. Mikroskop altında mikrocerrahi tekniklerinin uygulanması ile hastalar ameliyattan ağrısız olarak uyanmakta ve aynı gün yürüyerek eve taburcu edilebilmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.