banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

İNEGÖL BELEDİYESİ GELENEKSEL SAHUR PROGRAMINI YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRDİ

İnegöl Belediyesinin Angle Balo salonunda düzenlediği sahur programında yüzlerce kişi bir araya geldi. Düzenlenen sahur programına, İlçe Kaymakamı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları, Ak Pati İlçe Başkanı, Garnizon Vekili, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, okul müdürleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve spor kulübü yöneticilerine kadar yüzlerce kişi katıldı.


RAMAZAN, ŞEHRİN BİLE NASİPLENDİĞİ BİR AY
Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan İnegöl Belediye Başkanı Alper TABAN Ramazan ayının maneviyatına değinerek “Ramazan; maddi ve manevi bereket kapılarının açıldığı, şehrin renklerinin dahi bu rahmetten nasiplendiği bir ay. Paylaşmanın bereketi ve huzurunun yaşandığı mübarek zaman dilimlerini ihya ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.
Sözlerine “Aynı masanın etrafında buluşmaktan ötürü duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Yılın her zamanında önemli olan paylaşma ve yardımlaşma kültürümüz, mübarek zaman dilimlerinde had safhaya çıkıyor. İhtiyaç sahibi ailelere ramazan süreçlerinde de yardımlarımıza devam ediyoruz. Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir buyuran Resulün, merhamet sancağı altında, incitmeden yardım etmeyi şiar edindik.” diyerek devam etti.

RAMAZAN, MANEVİYATINA UYGUN ETKİNLİKLERLE SÜRÜYOR
Ramazan ayının, manevi atmosferine uygun bir şekilde dolu dolu geçirmekte olduğunu ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper TABAN, Ramazan etkinlikleri kapsamında muhtevasına uygun manevi esintilerin olduğu bir Ramazan için Kuran’ı Kerim tilavetleriyle Dünya ve Türkiye birincilerini vatandaşla buluşturmaya ve diğer etkinliklerle Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmeye tüm hızıyla devam ettiklerini ifade etti.

BİRBİRİNE KENETLİ OLAN, MANEVİ DUYGULARA ÖNEM VEREN BİR MİLLETİZ
Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine de değinen Başkan TABAN “Sivil toplum kuruluşlarının toplumun içerisinde ki yeri malumunuz. Düşkün durumu olana el uzatır, sıkıntısı olana yetişiriz. Bir anlamda güç birliği oluşturduğumuz, yeterli olunmayan zamanlarda birbirimizin destekçisi olduğumuz, farkındalık oluştuğumuz göz ardı edilemez. İnegöl yapısı itibarı ile farklılığını avantaja dönüştüren güzel bir şehir. Her kuruluş elinden geleni özveri ile yapıyor. Bu anlamda vatandaşa ulaşma noktasında hassasiyetimiz var. Mutlu ve üzüntülü zamanları birlikte paylaşıyoruz. Düğünümüzde cenazemizde birbirimizin yanında olmayı biliyoruz.” ifadeleriyle birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak ”Bugün bize bu güzelliği, birlik ve beraberliği yaşatan buradaki güzel insanlar; dolayısıyla ben burada olduğunuz için bizleri kırmayarak bu sofraya icabet ettiğiniz için her birinize çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de asırlar boyu devam eden bu güzellikleri devam ettirmeye hep birlikte devam edeceğiz. Birlik olmak için, hakkaniyetli olmak için, kardeşçe yaşamak için yine hep birlikte gayret içerisinde olacağız. Ben yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan çok buradaki güzelliğe vurgu yapmak istiyorum, iyilik ve güzelliğe vurgu yapmak istiyorum, bizleri kırmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önümüz kadir gecesi Kadir Gecemizi şimdiden tebrik ediyorum Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum inşallah her günümüz böylesine güzel, birlik ve beraberlik içerisinde geçer” diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21