Öne Çıkanlar Ali OSMANGAZİ Hamilelik BAE ihracat
banner13

İZNİK'TE 3 KAVAK 5-6 TANE SÖĞÜT KESİLMİŞ

İznik Gölü sahilindeki ağaç kesiminin sahil projesi nedeniyle gerçekleştiği ve ağaç katliamı yaşandığı iddialarının ardından İznik Belediyesi tarafından sadece polen sebebiyle birkaç ağacın kesildiği açıklandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan da konuyla ilgili kısa bir açıklama geldi.


CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil dün twitter’den Başkan Aktaş’a “İznik’te yaşanan bu olaydan bilginiz var mı? @Alinuraktas70başkanım Bu kıyımın nedeni nedir?” diye sormuştu.


 


BAŞKA KESİM OLMAYACAKMIŞ



Bu soruyu Başkan Aktaş bugün şöyle yanıtladı: “Vekilim 3 tane kavak, 5-6 tane söğüt kesilmiş. Söğütler sadece gövde. Kesimi İznik Belediyesi bize danışarak yapmış. Bu ağaçların yerine nitelikli ve sağlıklı 400’ü aşkın ağaç dikeceğiz.”


Belediye ekipleri tarafından polen yaydığı gerekçesiyle kesilen 40-50 yıllık ağaçlar iş makineleriyle devrilerek, hızarla parçalandı. Öte yandan geçtiğimiz aylarda da aynı şekilde ağaçlar kesilmişti. Tepkiler üzerine artık ağaçların kesilmeyeceği açıklanmıştı. Dün yine kesim oluncabu ağaçların halk diliyle ‘deli kavak’ olduğu, polen yaydığı için vatandaşların şikayet ettiği belirtilerek görevlilere başka ağaç kesilmemesi için talimat verildiği söylendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.