Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

Kadına şiddetin anatomisi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Mahalle Gönüllüleri tarafından farklı bir programla kutlandı. Yaklaşık bine yakın gönüllüsüyle bugüne kadar sahipsiz sokak hayvanlarına mama ve kulübe dağıtmak, kuşları beslemek, pandemi sürecinde ihtiyaç sahiplerine erzak dağıtmak için bir araya gelen gönüllüler yine Kızılay’a kan bağışı, okul boyama, çevre duyarlılığına ve su farkındalığına dikkat çekmek için etkinliklerde aktif olarak görev aldılar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Bursa Mahalle Gönüllüleri, Sosyolog Mürvet Özçelik tarafından verilen “Kadına Şiddetin Anatomisi” adlı sunuma katıldı. Etkinlikte günümüz dünyasında gittikçe artan kadınlara yönelik şiddetin tarihsel, sosyolojik ve psikolojik alt yapısına dikkat çekildi. Kadının, Türk inanç ve kültüründeki önemli yerine dikkat çeken Özçelik, kadına şiddet uygulayan bu hastalıklı ruh halini değiştirmek için yapılması gereken çok şey olduğunu söyledi.

Anne şefkati ve merhametinin toplum barışını nasıl inşa ettiğinden ve kadının sadece bir gün değil her gün değerli olduğundan söz edilerek görsel sunumlarla zenginleştirilen konuşma sonunda tüm katılımcılara günün anısına hediye takdim edildi. Ayrıca program sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Nurullah Yıldız, Sosyolog Mürvet Özçelik’e çini plaket hediye etti.

Anahtar Kelimeler:
Kadına şiddetin Anatomisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.