Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz sungurlu Sanat Kıyak
banner13

KENDİLERİNİ İŞE ADAYANLAR YATIRIMDA BAŞARILI OLUR

Bursa Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludağ TTO) ile Kültepe Yatırım ortaklığında gerçekleştirilen ‘Yatırım Süreçleri’ konulu seminerde katılımcılara, yatırım turu öncesinde ve yatırım arama aşamasında yapılması gerekenler anlatıldı.

‘ODAK NOKTASI, EKİPTİR’

Bursa Uludağ TTO Şirketleşme ve Girişimcilik Koordinatörü Yarenur Türe’nin moderatörlüğünde girişimciler ile yatırım süreçlerindeki deneyimlerini ve literatür tarafından bilgi aktarımını yapan Kültepe Yatırım Genel Sekreteri Abdurrahman Çam, “Yatırım almadan önce yatırım ihtiyacının ve değerlemesinin belirlenmesi gerekmektedir. Ekipten en az bir kişinin bu işe adanmış olması ve girişimin alanına göre potansiyel yatırımcılarının listesinin hazırlanması, yatırımcılar ile kontak kurmanızı kolaylaştıracaktır. Yatırımcılara hazırlayacağınız sunum da sizi rekabette öne çıkarır. Genel hatlarıyla yatırım aşamalarında tohum, tohum öncesi, erken aşama büyüme, ileri aşama büyüme gibi seviyeler bulunmaktadır. Yatırımcıların tohum öncesi kısımda en çok odaklandığı özellik, ekiptir. Girişim sürecini yürütecek ve yönetecek olan etkenler, ekibin etrafında dönmektedir” ifadelerini kullandı. 

‘HIZLI BÜYÜME ŞART’

Yatırımcıların girişimcilerden beklentilerine de dikkati çeken Çam, “İşletmenin, iş planının ve girişimin sürdürebilir olması, yasal uyumlara hâkim olması, hızlı büyümeye sahip olması, yenilikçi olması ve bununla birlikte iş planının uygulanabilir olması ilk aşamada yatırımcı için büyük önem teşkil etmektedir. Girişimcinin mevcuttaki ve gelecekteki rakipleri ile nasıl bir rekabet içerisinde olacağı da yatırımcı açısından değerlidir. Girişimcinin, girişim ile ilgili her konuda dürüst ve net olması gerekir. Yatırımcı, o girişimin hızlı büyüme potansiyelinde olmasını bekler ve talep edilen çalışmaların takip edilmesini, güncellemelerin paylaşılmasını ve hızlıca gönderilmesi beklenir. Yatırımcı, girişimciye nakit akışının dışında bir sonraki yatırım için network (ağ) de oluşturur” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.