banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Kız Kardeşim Projesiyle 9 Bin Kadına Ulaşılması Hedefleniyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca-Cola Türkiye işbirliği ile yürütülen proje kapsamında hazırlanan Eğitim Tırı, 30 ilde 9 bin kadına ulaşma hedefiyle yolculuğunu sürdürüyor. Girişimci olmak ve ekonomik hayata katılmak isteyen kadınlara girişimcilik, finans, bilişim ve iletişim alanlarında destek sağlamak amacıyla yürütülen projede ayrıca fikir üretme, girişimcilik kampları ve kadın girişimcilerle ilham buluşmaları da gerçekleştiriliyor. Projenin Bursa etabı, BTSO ev sahipliğinde yapıldı. Oda Hizmet Binası’nda düzenlenen eğitimin açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mihrimah Kocabıyık, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ve kadın girişimciler katıldı.

 

105 BİN KADIN GİRİŞİMCİMİZ VAR

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, yaklaşık 1,4 milyon girişimciye sahip olan Türkiye’de kadın girişimci sayısının son 5 yılda yüzde 40 artışla 105 bine ulaştığını söyledi. Türkiye’nin önünde yeni bir eşik olduğunu ifade eden Koçaslan, “Bu eşiği sadece 40 milyonluk erkek nüfusuyla aşmamız mümkün değil. Bizim de stratejimiz, hayatın her alanında olduğu gibi iş dünyamızda da kadınlarımızın daha etkin ve güçlü bir şekilde yer almalarını sağlamak olmalı. Çünkü güçlü yarınlar güçlü kadınlarla olur” diye konuştu.

 

700 GİRİŞİMCİ YETİŞTİRDİK

BTSO olarak kadın girişimcilere her zaman özel bir önem verdiklerini kaydeden Koçaslan, “Bugüne kadar 700’den fazla girişimci adayımızın katıldığı uygulamalı girişimcilik eğitimlerimizden 400’ü aşkın kadın girişimcimiz yararlandı. Kadın Girişimciler Kurulumuzun çalışmaları doğrultusunda 2 yıldan bu yana yeni iş fikirlerini ‘Bir Fikrim Var’ temasıyla düzenlediğimiz yarışmayla ödüllendiriyoruz. ‘Kız Kardeşim’ projesini de oldukça anlamlı buluyor ve kadınlarımıza girişimcilik alanında cesaret veren projeleri destekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

BTSO’YA TEŞEKKÜR EDERİM

TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, kadın girişimcilerin Bursa ve Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. İş kadınlarının sayısının artmasıyla Türkiye ekonomisinin daha da güçleneceğini ifade eden Özdemir, “Kadın girişimcilere her zaman destek olan BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay ve yönetim kurulumuza teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

 

HERKES OMUZ OMUZA VERMELİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mihrimah Kocabıyık, kadınların 21. yüzyılda daha iyi temsili ve bireysel hak ile özgürlükleri konusunda bilinçlenmesinin toplumun tüm kesimlerinin görevi olduğunu belirterek, “Kadınların eğitim ve toplumsal yaşama katılım hakkı için tüm kesimler, üzerine düşen görevi yapmalı, omuz omuza vermelidir” dedi.

 

9 BİN KADINA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Coca Cola İçecek İnsan Kaynakları Operasyonları ve İş Yeri Hakları Müdürü Banu Kököz, Kız Kardeşim Projesi ile 2018 yılında 9 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Bizim kalbimize çok yakın proje. Kurum olarak dünyanın her yerinde sosyal sorumluluk odaklı projelere ayrı bir önem veriyoruz. Bu projeyi, topluma vefa borcumuz olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Oda Hizmet Binası önünde kurulan Eğitim Tırı’nda incelemelerde bulundu. Proje kapsamınd

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21