banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

LEASINGLER UYGUN FAİZLE SUNULURSA ÜRETİMİN ÖNÜ AÇILIR

Leasing firmalarının iştahsız olması, leasing yöneticilerinin bireysel olarak risk almaması ve işlem yapmamak adına çok yüksek faiz teklif etmesi nedeniyle yatırımlar durma noktasına geldi. Sadece ihracata çalışan ve özsermayesi güçlü firmalar yatırım yapabiliyor.

TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu “Yatırım maliyetleri hayli yüksek olan makinalar için 24 aydan kısa olmamak üzere uygun faizle bir yatırım enstrümanı üretilmeli. Aksi halde Türkiye’nin 2019 ve 2020 üretim ve yatırım verileri baş aşağı olacak. Uzun vadede Türkiye’nin ihracatını olumsuz etkileyecek.” dedi.

Aydoğdu “KOBİ'ler için hazırlanan yeni kredi paketinin üretime dönmesi için yatırımların yüzde 65’inin leasing ile yapıldığı makine ve takım tezgahları sektöründe, leasinglerin işlem yapamaması ya da teşvik edici olmaması; şu an için büyük sorun ve maalesef geleceğe yönelik büyük bir tehdit. Eğer leasinglerin de sektörümüz için ciddiyeti anlaşılır ve onlar için de uygun faizli kaynak yaratılabilirse üretimin önü açılmış olur.” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21