Öne Çıkanlar bursa Yankı Belediye sağlık NECMİ İNCE

MESLEK ODALARINDAN KARAGÖL SEFERBERLİĞİ

İçerisinde; İnşaat Mühendisleri, Çevre Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri ve Jeoloji Mühendisleri odaları temsilcileri bulunan heyet Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Durdu ve Gemlik Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri ile birlikte Karagöl’ü yerinde inceledi. Karagöl konusunda heyete bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Karagöl’deki suyun iyi niyetli bir çalışma sonucu kaybolduğunu, yeni mesire alanı yapmak 2009’da bir proje yapıldığını bu proje yapılırken burada bir takım toprak kaymalarının gerçekleşti. Bu süreçle beraber Karagöl’ün kuruduğunu belirtti. Buradaki gölde endemik bitkilerinde mevcut olduğunu da kaydetti. Konuyla ilgili görüşlerini aktaran MHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Durdu ise, Karagöl’ün doğal afetlerden değil, yanlış yapılan çalışmalar sonucu kaybolduğunu belirtti. Karagöl’ün tekrar eski haline gelebileceğinin ve farklı bir tabiatın tekrar oluşma imkânı olduğunun merakı içerisinde olduklarını da aktardı.

Köy muhtarı Kenan Turan ise Gemlik Belediyesi öncülüğünde gelen heyete teşekkür ederken, 9 yıldan beri Karagöl’deki sancılı sürecin devam ettiğini belirtti. Göletin tekrar eski haline kavuşmasını beklediklerini söyledi. Karagöl’ü incelemeye gelen heyet adına basın mensuplarına açıklama yapan Jeoloji Mühendisleri Odası temsilcisi Alican Saban, “Bugün ve daha önce yaptıkları çalışmalar neticesinde tektonizma sonucu heyelan gölü olarak oluşmuş. Burada daha önce iyi niyetli bir çalışma gerçekleşmiş, gerçekleşen heyelan yüzünden de Karagöl bu hale gelmiş. Biz incelemelerimizi gerçekleştirdik. Çok yakında gölet hakkında bir rapor sunacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.