banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

MİNİKLERE SAĞLIKLI BESLENME VE HİJYEN EĞİTİMİ

Orhangazi Sağlıklı Hayat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak görevli diyetisyen ve diş hekimi tarafından miniklere sunum gerçekleştirildi. Daha sonra yetkililer tarafından miniklere doğru el yıkama ve diş fırçalamanın nasıl olacağı uygulamalı olarak aktarıldı. Ayrıca merkezin sağlıklı yaşam mutfağında yetkililer, öğrencilerle birlikte sağlıklı sandviç yaptı. Etkinlik sonunda öğrencilere başarı belgesi takdim edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlıklı nesillerin yetişmesi için bu tarz koruyucu sağlığa yönelik eğitim programlarını önemsediklerini belirtti. Bireylere küçük yaştan itibaren sağlıklı yaşam kültürünü kazandırmak istediklerini vurgulayan Dr. Akan, “Eğitimlerle hâlihazırda sağlık beslenme ve hareketli yaşam programı çerçevesinde yürütülen hatalı beslenme alışkanlıkları ve obezite ile mücadele etmeyi, bunun yanı sıra doğru ve yeterli diş fırçalamayı yani toplumun yaşam kalitesini yükseltecek alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu sebeple çocuklarımızın yer aldığı eğitimlere büyük önem veriyoruz. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bu konuda eğitebilirsek, sağlıklı bir toplum inşa etmiş olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21