Öne Çıkanlar Engelsiz Yürüyüş KORONAVİRÜS kriz Yazdı
banner13

MÜSİAD İŞKUR’LA ORTAK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

MÜSİAD Bursa Şubesi kamu ve özel kurumların yanı sıra yerel yöneticilerle de iletişimini güçlü tutmayı ve birlikte projeler üretmek için görüşmeler yapmayı sürdürüyor. Bu anlamda Bursa İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ve beraberindeki ekip, MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürses’i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlayan istihdam seferberliği konusunda İŞKUR ile ortak projeleri hayata geçirdiklerini ve bunların çok yararlı sonuçlar doğurduğunu ifade eden MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, “İŞKUR ile ortak çalışmalar yaptık, dönem dönem bir araya gelip yeni projeler üzerinde de çalışıyoruz. Devletimizin işsizlik konusunda aldığı tedbirler, özel ve kamu kurumlarının ortak çalışmaları başarılı sonuçlar doğurdu. Bursa’da işsizlik diğer birçok ile göre oldukça iyi durumda. Tabi bu rakamı daha da aşağılara düşürmek için hep birlikte çalışmayı sürdürmeliyiz” dedi.

“MADDE BAĞIMLILARINI İŞ SAHİBİ YAPMALI VE SPORA YÖNLENDİRMELİYİZ”

İşsizlik grubunun içerisinde madde bağımlısı olanların da bulunduğunu ve bu konuda da özel çalışmaların yapıldığını ifade eden Gürses, Bursa Valiliğinin ve İŞKUR’un bu anlamda gayretlerinden mutlu olduklarını söyledi. Özel sektörün de bu konuya destek olması gerektiğini belirten Gürses, şunları söyledi: “Bizim de en hassas olduğumuz konulardan biri. MÜSİAD olarak özellikle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyacak, hayata tutunmaları, meslek edinmeleri ve kariyer planı yapmaları için onlara yol gösterip destek olacak çalışmalar yaptık. Onları spora yönlendirip bir takım içerisinde yeni arkadaşlıkları yeni sorumluluklar almalarını sağladık. Valiliğimiz ve İŞKUR’da son derece güzel çalışmalar yapıyor. Bu anlamda sonuna kadar destek vermeye hazırız.”

“İNSANLARIMIZI MADDE BAĞIMLILIĞI BELASINDAN KURTARMALIYIZ”

İstihdam seferberliği konusunda epey bir yol aldıklarını ifade eden Bursa İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, bu seferberliğin hala devam ettiğini belirtirken bu konuya sahip çıkan iş adamlarına da teşekkür etti.

Önem verdikleri bir başka konu olan madde bağımlılığı hususunda çeşitli çalışmalar yaptıklarını da vurgulayan Türkmen, “Madde bağımlısı olan kişilere istihdam sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda sizlerden de destek bekliyoruz. Umarım hep birlikte insanlarımızı bu beladan kurtarırız” dedi.

“İŞKUR’DAN İŞ ARAMA BECERİSİ VE MÜLAKET TEKNİKLERİ EĞİTİMİ”

İŞKUR tarafından hazırlanan İş Kulüpleri Projesinden de bahseden Türkmen, “Gençlerimizin özgüveni ve bir kariyer planlaması yok. Bu anlamda geliştirdiğimiz İş Kulüpleri Projesi kapsamında, katılımcılara ‘Bu kulüpte iş var’ sloganıyla ücretsiz olarak düzenlenen 3-5 günlük eğitim programlarında, katılımcıların ‘nasıl iş aramalıyım?’, ‘İş başvurum neden reddedildi?’, ‘Mülakatta nelere dikkat etmeliyim?’ gibi sorulara cevap bulmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.