Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz sungurlu Sanat Kıyak
banner13

ORHANGAZİ İZNİK GÖLÜ SAHİL PROJESİ TÖRENLE AÇILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Kıyı bandını da sil baştan yenileyerek göl çehresini her geçen gün güzelleştiriyor. Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında toplam 280 bin metrekarelik alan yeniden düzenlendi. Yaklaşık 165 bin metrekarelik alanı kaplayan çamlık alanın doğal yapısına ise herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Proje alanında 2600 metre yürüyüş yolu ve bisiklet yolu, 2 adet tuvalet, 1 adet mescit, 2 adet çeşme, 3 adet çocuk oyun grubu, 14000 metrekare büyüklüğünde otopark, piknik masaları, banklar, 1 adet açık hava spor aletleri ve sahil yolunun aydınlatması yapıldı. Kıyı bandı boyunca yapılan düzenlemeler ile birlikte bölgenin turistik değeri artmış oldu.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, “ Bursa Milletvekillerimiz Ahmet Kılıç ve Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, İl Başkan Vekilimiz Ufuk Ay ve İlçe Başkanlarımız ile birlikte İlçemizde Büyükşehir Belediyemiz tarafından çocuklarımıza özel olarak hazırlanan yüzme havuzunda çocuklarımız ile bir araya geldik. Onların su içerisindeki mutluluklarına bizlerde hep birlikte ortak olduk. Buradan hep birlikte Alis Yürüyüş yolu sonundaki M. Turgut Ünlü Amfi tiyatro çevresindeki alanı gezerek ilçemiz halkının en çok uğradığı ve bu alanda güzel bir çalışma ile vatandaşlarımıza daha güzel bir hizmet vereceğini ifade ettik.

Orhangazi İznik gölü sahili açılışını gerçekleştirdik

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Orhangazi İznik Gölü sahil projesi açılışında konuşan Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Orhangazi sahilimiz her gün binlerce vatandaşlarımız için uğrak bir yer haline gelmiştir. Burada yapılan yürüyüş yolu, bisiklet yolu, piknik alanları, çocuk oyun alanları, aydınlatma ve mescit gibi alanlar Orhangazi sahilimize ayrı bir güzellik ve değer katmıştır. Hayalimiz Alinur Başkanımızın katkıları ile binlerce vatandaşlarımızın uğrak yeri olan bu alana yakışır bir sosyal tesisinde inşaa edilmesi. Böyle bir tesisin bu alana kurulması hem buranın yeni bir cazibe merkezi olması hem de ilçemize kaktı koyması açısından önemli olacağını ifade ettik. Bu süreç içerisinde çalışmalarımızda desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen ve her daim yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ilçe halkımız adına şükranlarımı sunuyor, yapılan hizmetlerde emeği geçen tüm Büyükşehir çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Orhangazi sahiline değer katan projenin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1 Temmuz itibariyle normalleşme sürecinin başlamasıyla sosyal mekânların tekrar önem kazanmaya başladığını söyledi. Bursa’nın her bir köşesinde yatırımların hızla sürdüğünü belirten Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan her çalışmanın altında bir ekonomik aktivite de olduğunu söyledi. Orhangazi özelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aktaş, Alis Parkı’nın tekrar ilçeye kazandırılması için gerekli incelemeleri yaptıklarını anlattı. Orhangazi sahili kıyısının Bursalıların gezmek isteyecekleri mekân haline getirildiğini dile getiren Başkan Aktaş, “Bir şehri ne kadar çekim merkezi haline getiriyorsanız o kadar değerli olur.

Orhangazi Belediyesi ile işbirliği halinde ilçenin değer kazanması için gereken gayreti ortaya koyduklarını belirten Başkan Aktaş, Hürriyet yeni TOKİ yoluna başladıklarını anlattı. Bursa’nın büyüyen bir şehir olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Bursa ezberleri bozan bir şehirdir. Şehrimize dair heyecanımız var. Birileri dedikodu yapar, ama biz hizmetimizi yaparız. Önemli olan yapılan hizmetin tüm bireyler tarafından korunarak uygun bir şekilde kullanılmasıdır” dedi.

Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, ise ilçeye değer katan projede emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederek bu güzel yerin her zaman değer katacağını ifade etti.
Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Ahmet Kılıç ise, tabiat harikası bir alanın daha kullanabilir hale gelmesi için çaba gösteren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’a Bursa halkı adına teşekkür etti.
Törenin ardından Başkan Alinur Aktaş, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ve beraberindekiler, Orhangazi sahil şeridini gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.