Öne Çıkanlar BUSİAD Engelsiz Yankı futbol DİKKAT
banner13

Osmangazi’de ‘Üzüm’ Vakti

Osmangazi Belediyesi, Bursa ovasının bereketli topraklarından çıkan ürünlerin tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Ovaakça Siyah İncir Festivali’nin ardından bu hafta sonu da, Türkiye’nin en kaliteli ve lezzetli üzümlerinin yetiştiği Osmangazi’nin Karabalçık Mahallesi, üzüm festivaline ev sahipliği yapıyor. Osmangazi Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Karabalçık Üzüm Festivali, 19 Eylül Pazar günü saat 12.00’de mehter takımı ve halk dansları gösterileriyle başlayacak. Karabalçık Celal Sönmez İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenecek festivalde, Türk Sanat Müziği eserleri ile TRT Sanatçısı Mehsem Özşimşir sahne alacak. 

En güzel üzümlerin yarışacağı festivalde, jüri üyeleri üzümleri Ata Sarısı, Alphonse Lavelle, İtalyan, Red Globe ve Mişel Pare olmak üzere 5 farklı kategoride değerlendirecek. Yarışmanın sonunda ise dereceye giren üzümler için üreticilere ödül verilecek. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Pazar günü tüm Bursalıları Karabalçık Üzüm Festivali’ne davet etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.