Öne Çıkanlar Yankı BUSİAD Engelsiz futbol Tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz

SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ'NDE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ ALABİLİRSİNİZ

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görev yapan Psikolog Elif Yaman Kablanoğlu, öfke kontrolü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öfkenin diğer duygular gibi gerekli olduğunu dile getiren Psikolog Kablanoğlu, “Öfke doyurulmamış isteklere, istenmeyenlere sonuçlara ve karşılanmayan beklentilere verilen normal bir duygusal tepkidir. Bu yüzden öfke diğer duygular gibi gereklidir” dedi.

Öfke kontrolünün, öfke duygusunu saldırgan davranışlara dönüştürmeden, onu yok saymadan kabul ederek, duruma en uygun ve sağlıklı bir biçimde ifade etmeyi amaçladığına dikkat çeken Kablanoğu, “Bizi öfkelendiren bir durumla karşılaştığımızda ilk olarak yavaşlamak derin nefes alışverişleriyle gevşemeyle çalışmak tepkilerimizi gözden geçirmek ve bu sayede duygu düzenlemesi yapmak çok önemlidir. Duygu düzenlemesini ağlayamadıysak çatışma ortamından uzaklaşmak, çevremizdekileri öfkelendiğimize dair bilgilendirmek ve tartışmayı ertelemek gerekir. Birey yeteri düzeyde sakinleştiğinde durumla ilgili duygu ve düşüncelerini sağlıklı iletişim yöntemleri ile ifade etmelidir” şeklinde konuştu.

Gerçek Sorunu Anlamaya Çalışın

Öfkelenildiğinde yapılması gerekenleri sıralayan Kablanoğu sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Karşınızdakine atıflar yapmayın. Karşılaştığınız durumları kişiselleştirmeyin. Tahminleri bir kenara bırakarak, gerçek sorunu anlamaya çalışın. Ayrıca eleştirilere açık olun, abartılı ve dramatik düşüncelerinizi sorgulayın. Kişisel farklılıklara da saygı gösterin. Unutmayın duygular fark edilir ve davranışlar kontrol edilir. Öfke kontrolü problemi yaşayan kişileri Sağlıklı Hayat Merkezleri’mizde ücretsiz danışmanlık hizmeti almaya bekliyoruz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.