Öne Çıkanlar ORHANGAZİ incemedya NİLÜFER BELEDİYESİ Engelsiz Sanat
banner13

Sorunları ve önerilerini mektupla milletvekillerine ilettiler

Gençler mektuplarında, çözüm odaklı her türlü iş birliğine hazır olduklarını da ifade ettiler. Gençlerin, karar alma mekanizmalarına katılımını ve kapasite gelişimini artırmayı hedefleyen Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri, yaşadıkları sorunların giderilmesi konusunda çözüm odaklı çalışmalar yürütüyor. Sadece Nilüferli gençlerin değil, bütün Bursalı gençlerin sorunlarını raporlayan Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, sorunları ve çözüm önerilerini yetkili mercilere ileterek, seslerini duyuruyor. Genç Dostu Kentler Endeksi Projesi kapsamında gerçekleşen Gençlerin İyi Olma Hali Bursa Raporu Çalıştayı’ndan elde edilen verilerden de faydalanan Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyeleri, sorunları ve çözüm önerilerini, Bursa’nın yeni seçilen milletvekillerine mektup göndererek onlarla paylaştı. 15-29 yaş arası Bursalı gençlerin sorunlarının ve sorunların giderilmesi konusunda çözüm önerilerinin sunulduğu mektupta, birçok konuya dikkat çekildi.

Mektupta, şehir içi ulaşımın erişilebilirliğinin artırılmasından, Ar-Ge ve inovasyon merkezlerinin yaygınlaştırılmasına, yeni mezunların deneyim eksikliği ve askerlik nedeniyle iş olanaklarından yararlanılamamasından, konut, yurt ve kira fiyatlarının denetim altında tutulmasına kadar çok sayıda sorun ve çözüm önerisi yer aldı. Gençler, yaşadıkları sorunların giderilmesi için milletvekillerinden destek istedi.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ne üye gençler, sorunlara ve çözüm önerilerine yönelik yapılacak olan çalışmalarda da her türlü iş birliğine hazır olunduğu mektuplarında ifade ettiler. Gençler ayrıca, Bursa milletvekillerini, her hafta pazartesi günleri yaptıkları toplantıya da davet ettiler.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.