Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

TEKNOFEST 2021’DE BURSA’YA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Ülkemiz için kritik öneme sahip olan konularda gençleri yenilikçi fikirler oluşturmaya teşvik etmek ve bu sayede kritik konularda önemli fikirler ile ülkemizi geleceğe hazırlamak amacıyla birçok alan ve kategoride düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarında heyecan fırtınası sona erdi. TEKNOFEST 2021'de Bursa Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Konak, İnsanlık Yararına Teknoloji yarışmasında Sosyal İnovasyon kategorisi lise seviyesinde Türkiye birincisi oldu.

Festivale Bursa’dan katılarak teknoloji tutkunu öğrencileri yalnız bırakmayan ve öğrencilerin heyecanına ortak olan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, elde ettiği başarıdan dolayı İsmail Konak’ı ve öğretmenlerini kutladı.

Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST'te, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için Roket’ten Otonom Sistemlere, Yapay Zeka’dan Su Altı Sistemleri’ne kadar 35 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü Teknoloji Yarışmaları düzenleniyor.

Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 7 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanırken; TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara ise 5 Milyon TL'nin üzerinde ödüller veriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.