banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Türk Eğitim Vakfı'nın 13. Şubesi Trakya'da Açıldı

Eğitime desteği yaygınlaştırma hedefiyle saha çalışmalarına ve ziyaretlerinde devam eden Türk Eğitim Vakfı 13. Şubesini Trakya Bölgesi’nde hayata geçirdi. Bursa'dan Adana'ya, İzmir'den Trabzon'a, Denizli'den Kayseri'ye kadar Türkiye'nin farklı bölgelerinde 12 şubesi bulunan Türk Eğitim Vakfı, yeni şubesini Tekirdağ'da açtı. Tekirdağ DES Otel'de düzenlenen açılış töreninde TEV'in bursiyerleri, Trakyalı bağışçılar ile üst düzey bürokratlar, iş ve sanayi dünyasının önemli isimleri bir araya geldi.

"Tekirdağ ve çevre illerde bugüne kadar 14.000 eğitim bursu desteği sağlandı"

Açılışta konuşma yapan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı"Tüm ülkeye yayılan, ülkemizin eğitim vakfı olarak evlatlarımız için hep daha fazlasını yapma gayretinde olduk. Ve bugün, 51. kuruluş yılımızda 13. Şubemizi Tekirdağ’da hayata geçirmenin gururu içindeyiz. TEV’in başarı hanesinde bugün Türk Milli Eğitiminin hizmetine sunduğu 30’a yakın eğitim tesisi, 3 kız öğrenci yurdu ve sağladığı 250.000 eğitim bursu bulunmaktadır. Bu sayıları hep daha ileri taşımak niyetindeyiz’’ dedi.

Trakya Bölgesi’nin gerek ekonomik gerekse sosyal ve kültürel yapısıyla artan etkisinin TEV'in stratejik planında çok önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Yırcalı, "Trakya bölgesi geneli ile Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’ye uzanan geniş bir hizmet yelpazesinde vakfımız varlığını sürdürecektir. Bir ülkenin sahip olduğu en önemli sermaye, geleceğini şekillendirecek olan gençlerin bilgi ve yetenekleridir. Bu bilinçle 51 yıldır verdiğimiz hizmeti desteklerinizle Tekirdağ’da beraberce daha ileriye taşıyacağımıza yürekten inanıyorum" diye sözlerine devam etti.

Ev sahibi olarak hoş geldiniz konuşması yapan Tekirdağ Şube Yürütme Kurulu Başkanı Güneş Akpınar, ’Tekirdağ’da yetişmiş, ilk, orta ve lise öğrenimini Tekirdağ’da tamamlamış ve hayatının büyük bir kısmını bu bölgede geçirmiş biri olarak Türk Eğitim Vakfı’nın ilimizde Şube açmasından dolayı çok mutluyum. Çünkü şehrimin, Trakya bölgesinin eğitime, öğrenime ne kadar değer verdiğini biliyorum. Hep birlikte bu değeri arttıracağımıza, beni yalnız bırakmayacağınıza tüm kalbimle inanıyorum.Bu kapsamda başlatacağımız ilk girişimlerden biri, BİR DÜNYA ÇİÇEK olacak. Bugün salonda BİR DÜNYA ÇİÇEK’lerimizi gördünüz. Seferberlik ruhuyla ürünlerimizi yaygınlaştırıp eğitime cenaze çelenkleri kadar destek verecek yeni bir gelenek yaratmayı amaçladığımız bu girişimde sizlerin de gerek şahsi gerek kurumlarınız vasıtasıyla desteklerinizi rica ediyoruz. Trakya’nın tüm mutlu günlerinde TEV’in Bir Dünya Çiçek’leri umut saçsın’’ dedi.

Birçok hayırseverin arzularını ve ideallerini gerçekleştirmesi yolunda önemli katkılar sağlayan Türk Eğitim Vakfı, bağışçısı adına yaptırdığı Edirne - Uzunköprü TEV Orhan Çetin Fen Lisesi’nden mezun olan öğrenci Tugay Tuna ve Orhan Çetin’i açılışta buluşturdu.

"TEV Orhan Çetin Fen Lisesi'ne girmek hayatımın dönüm noktasıydı"

Törende konuşma yapan TEV Orhan Çetin Fen Lisesi mezunu Tugay Tuna bu okula girmenin hayatının dönüm noktası olduğunu söyledi. Tuna,"TEV Orhan Çetin Fen Lisesi’ni kazandıktan sonra yazılım geliştirme eğitimlerine odaklandım. Lise 2.sınıfta kendi yazılım bilgimi arkadaşlarıma anlatmaya karar verdim ve Türkiye’de liseler düzeyinde yazılım eğitimi veren ilk Yazılım Kulübü’nü kurdum. Bu kulüp ile beraber kendi okul arkadaşlarıma yazılım dersi vermeye başladım. 8 ay boyunca verdiğim bu dersler sonunda arkadaşlarımın geliştirdiği uygulamalar 192 ülke tarafından indirilebilir halde yayınlandı. Bütün bunları yaptıysam, TEV Orhan Çetin Fen Lisesi'nde okuduğum içindir. Bu yüzden TEV'in hayatımdaki değeri çok büyük. Kendimi hala Türk Eğitim Vakfı ve TEV Orhan Çetin Fen Lisesi’nin bir parçası olarak görüyorum. Yolumu aydınlatan TEV ailesine, bizlere destek olan bağışçılara sonsuz teşekkür ederim" dedi.

‘’Bağışımla doğduğum topraklarda eğitime katkıda bulunmak istedim’’

Emekli olduktan sonra birikimimle ülkem ve doğduğum topraklar için ne yapabilirim sorusuna cevap ararken Türk Eğitim Vakfı ile yollarının kesiştiğini anlatan Bağışçı Orhan Çetin, ‘’Bu ülke beni eğitti, okuttu. Bu arayış içindeyken Türk Eğitim Vakfı ile görüştüm. Eğitim konusunda en doğru adresin burası olduğunu gördüm. Bu nedenle bağışımla doğduğum topraklarda eğitime katkıda bulunmak istedim. Uzunköprü’de TEV Orhan Çetin Fen Lisesi’ni ve Orhan Çetin Kapalı Spor Salonu kısa sürede inşa edildi ve 2011/2012 döneminde eğitime başlandı. Bu sene lisemiz 4. yıl mezunlarını verdi. Eğitimde gayet başarılı devam ediyor. Gençler ülkemizin geleceğidir ve onların eğitimi çok önemlidir. Görüyorum ki Türk Eğitim Vakfı bu konuda çok hassastır. Bu nedenle eğitime katkıda bulunmak isteyen hayırseverlere mutlaka TEV ile görüşmelerini tavsiye ederim’’ dedi.

TEV Orhan Çetin Fen Lisesi mezun öğrencisi Tugay Tuna ile eğitim gönüllüsü, bağışçı Orhan Çetin'in törende bir araya gelmesi salondaki konuklara duygu dolu anlar yaşattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21