Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

ULUKOZA Girişimcisi Kartlı Sistemlere Karşı Temassız Parmak İzi Okuma Teknolojisi Geliştirdi

ULUTEK Teknopark Kuluçka Merkezi’nde şirketleşen TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Uygulayıcı Kuruluşu BiGG4tech Projesi kapsamında ULUKOZA Programı’na dahil olarak temassız parmak izi okuma teknolojisi ile güvenliği üst düzeye çıkarırken, hız ve hijyen gibi konularda büyük avantajlar sağlamayı amaçlıyor.

200 BİN TL’LİK HİBEDEN YARARLANDI

Girişimci Enes Çakar, TÜBİTAK 1512 BİGG Programı kapsamında aldığı 200 bin TL hibe ile geliştirdiği temassız parmak izi okuma sistemiyle güvenlik, hız ve hijyen konularında kullanıcılara yeni imkanlar sunmayı amaçladığını dile getirdi. Öncelikli olarak giriş-çıkış sistemleri için teknolojiyi geliştirdiğini belirten Çakar, “Birçok tesiste parmak izi okuma sistemleri kullanılıyor. Özellikle pandemi süreciyle birlikte bu sistemlerin yetersiz ve sağlıksız olduğunu gözlemledik. Geliştirdiğimiz temassız sistem sayesinde güvenlik, hız ve hijyen konularında yeni bir konfor yaratacağız. Daha sonrasında sistemimizi geliştirerek kredi kartı, kimlik kartları gibi kartların kullanımını da hayatımızdan çıkarmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

YÜKSEK GÜVENLİK VE HİJYEN SAĞLAYACAK

ULUKOZA süreci ile projesini geliştirdiğini de kaydeden Enes Çakar, “ULUKOZA ile tanışmamızdan sonra aldığımız mentorluk süreci sayesinde patent, iş geliştirme, iş planı hazırlama gibi birçok konuda A’dan Z’ye destek gördük. Yüz tanıma sistemleri fiziki değişimlerden kolay etkilenmekte, iris tanıma gibi savunma sanayisinde kullanılan sistemler oldukça maliyetli. Geliştirdiğimiz teknoloji ile maliyet tasarrufu, yüksek güvenlik ve üst düzey hijyen sağlamış olacağız. Çalışmalarımız sonucunda oluşturulan yapay zekâ sayesinde temaslı parmak izi okuma sistemi kullanan firmalar, ekstra veri seti oluşturmadan prototip aşamasında olan sistemimize dahil olabilecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.