Öne Çıkanlar İhsaniye Revizyon corona RUMELİSİAD Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

YIL-MEK'ten istihdama katkı
Meslek edindirme kursları ve okul öncesi eğitim sınıfları ile Yıldırım’da 7’den 70’e hitap eden YIL-MEK, ‘Konfeksiyon makineleri kullanımı’ branşında kadınlara meslek eğitimi vermeye devam ediyor.


Yıldırımlı kadınları meslek sahibi yaparak üretime dahil etmek için 40 kurs merkezi ve 52 branşta meslek edindirme kursları düzenleyen Yıldırım Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) bünyesinde Güllük sınıfında verilen konfeksiyon makineleri kullanım kursuna katılan kadınların el emeği göz nuru çalışmaları göz kamaştırıyor. Kursiyerlerin en fazla ilgi gösterdiği branşlardan birisi olan konfeksiyon makineleri kullanım kursunda kadınlar kendi ayaklarının üzerinde durarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. 25 kursiyerin haftada 3 gün eğitim gördüğü kursta, kursiyerlere 2 ayak ile çalışma, konfeksiyon makinelerindeki basit arızaları giderme ve dikim aşamaları gibi teknik bilgiler öğretilerek yaka, kol takma, cep takma, fermuar dikimi ve etek kıvırma konuları detaylı anlatılıyor. Öte yandan Konfeksiyon Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerler hem meslek sahibi oluyor hem de fabrikalarda istihdam ediliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22