Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

YILDIRIM BELEDİYESİ ÇELEBİ MEHMED’İ VEFATININ 600’ÜNCÜ YILINDA DUALARLA ANDI

Anma etkinliklerine; Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Anma etkinliği, Yeşil Cami’deki Kuran-ı Kerim Tilaveti, Mevlidi Şerif ve dua okunmasıyla başladı. Dua programının ardından ise vatandaşlara yemek ikramı yapılıp, Yıldırım Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Osmanlının İkinci Kurucusu Sultan Çelebi Mehmed’ kitabı dağıtımı gerçekleştirildi.

‘EVLATLARIMIZA REHBER OLACAK’

Sultan Çelebi Mehmed’in türbesini ziyaret edip dua okuyan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sultan Çelebi Mehmed, kahramanlıklarla dolu tarihimizde müstesna bir yere sahiptir. Ankara Savaşı’nın ardından başlayan ve 11 yıl süren kardeş kavgasını bitiren Çelebi Mehmed, Fetret Devri’ne giren devleti yeniden toparlayarak birliği sağlamıştır. Bu açıdan Osmanlı’nın ikinci kurucusu olarak anılan Çelebi Mehmed’i rahmet ve minnetle anıyorum. Çelebi Mehmed’in, tarihimizde bıraktığı kahramanlık ruhu, evlatlarımıza rehber olacaktır. İstedik ki, gençlerimiz Çelebi Mehmed’i daha yakından tanısın. Bu nedenle Osmanlı’nın İkinci Kurucusu Çelebi Mehmed kitabını hazırlatıp, ücretsiz dağıttık. İnanıyoruz ki, Çelebi Mehmed’in tarihimizde bıraktığı derin izleri takip eden gençler, daha büyük işler başarmak için kendilerinde güç bulacaktır. Yıldırım’ın manevi iklimi, tarih ve medeniyet penceresi içinde çok önemli bir yere sahip olan Sultan Çelebi Mehmed’i bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21