Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

YILDIRIM BELEDİYESİ’NİN 2019 MALİ BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali başkanlığında toplanan Yıldırım Belediye Meclisi’nde, 2019 yılı performans programı ve mali bütçesi görüşüldü. 2019 yılı bütçesi 472 milyon 750 bin TL olarak belirlenerek meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. 2019 yılı bütçesini, Yıldırım’ı daha da ileri götürecek, vizyonu olan bir bütçe olarak tanımlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bizim 2014 -2019 dönemini kapsayan bir stratejik planımız ile önemli başlıklarımız var. Bu plan çerçevesinde bütçemizi hazırlarken başlıklar kapsamında da performans programımız ve bütçemiz ortaya çıkıyor. Bu başlıklar ise hizmet belediyeciliği, kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik, katılımcı belediyecilik ve çevre dostu belediyecilik. 2014 yılında Yıldırım Belediyesi’nin bütçesini 189 milyon TL olarak devraldık. Yıl 2019, biz bütçemizi 452 milyon TL’ye çıkartmışız. Hangi belediye 5 yıllık süre içerisinde bütçesini bu kadar arttırabilmiştir?” diye konuştu.

‘İLÇEYE DEĞER KATAN PROJELER YAPIYORUZ’

Belediyenin mali durumu ile ilgili sosyal medya aracılığı ile haksız eleştiriler yapıldığını dile getiren Başkan Edebali, “Bunlar bir iftira kampanyasının parçasıdır. Çünkü Yıldırım Belediyesi’nin hiçbir vergi borcu, SSK borcu yoktur. Yıldırım Belediyesi şu 4 buçuk yıl içerisinde 815 tane konut yapmıştır. Altına da 12 bin metre kare ticari alan yapmıştır. Türkiye’de hangi ilçe belediyesi kendi bütçesi ile dolar yükselişi ve ekonomik saldırıların gerçekleştiği şu zamanlarda 815 tane konut ve 12 bin metre kare ticari alan yapabilir ve de tüm bunları bitirebilecek duruma getirebilir? Bunun dışında Yıldırım Belediyesi olarak bir termal tesis yaptık. Hem kendi bütçemizden hem de yap işlet devret modeliyle. Yıldırım’a 20 milyon TL’lik fiziki bir mekan kazandırdık. Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi olacak Değirmenönü Karapınar Gençlik Merkezi’ni de Yıldırım’da yapıyoruz. Yaklaşık 10 milyon TL’lik bütçesi var. Sular Vadisi gibi yaklaşık 40-45 milyon TL’lik bir proje Yıldırım’da hayat buldu ve önümüzdeki 1 buçuk ay içerisinde açılışını yapacağız” şeklinde konuştu.

‘BORCUMUZUN İKİ KATINI KAZANDIRDIK’

Yıldırım Belediyesi’nin 4 buçuk yılda sahip olduğu gayrimenkullere de değinen Başkan Edebali sözlerine şöyle devam etti: “Mevlana’da 72 bin metre karelik yeri 50 milyon TL’ye kendi bütçemizden satın aldık. Samanlı Mahallesi’nde 183 bin metre karelik mülkü bakanlığımızdan aldık. O da şuan da Yıldırım Belediyesi’nin mülkiyetinde. Ankara Yolu’nun altındaki 6 mahallemizde planlar yapıyoruz. Yıldırım Belediyesi’ne ait 2 tane benzin istasyonu üreteceğiz. Mevlana’da aldığımız 72 dönümlük arazinin yaklaşık 20 dönümü ticaret, turizm ve AVM yeri. Burası da Yıldırım’a değer katan, mülkiyeti Yıldırım Belediyesi’nde olan bir yer. Mevlana’da ürettiğimiz konutların 210 tanesini vatandaşlarımıza veriyoruz. Kalan 605 tanesi de Yıldırım Belediyesi’nin mülkiyetinde. Yıldırım Belediyesi’ne 4 buçuk yılda kazandırdığımız gayrimenkul 58 milyon TL olan borcumuzun 2 katıdır. Yıldırım için gerçekten çok çalışıyoruz. Ben Yıldırım için haftada 1 gün Ankara yollarındayım. Sürekli bakanlıklarımızın kapılarını aşındırıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz çok büyük destek veriyor” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Edebali, oy çokluğu ile kabul edilen 2019 yılı bütçesinin Yıldırım’a ve ilçe sakinlerine daha iyi bir yaşam ile refah seviyesi getirmesi temennisinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.