Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

ZÜBEYDE HANIM MTAL ÖĞRENCİLERİ YEMEK YARIŞMASINDA HÜNERLERİNİ GÖSTERDİ

Yemek yarışmasının ödül törenine İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, Osmangazi İlçe Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, İl Millî Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Murat Taşdelen, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında SEUP ile ilgili bilgiler vererek sözlerine başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Bugün ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyeli kardeşlerimiz ve Türk öğrencilerimizin aynı çatı altında entegrasyonlarının sonucunda ortaya konulan bir çalışmaya katılıyor olmak benim için bir onur. Bundan önceki görevimde SEUP proje başkanlığı görevini yürüttüm. SEUP, bileşenleri açısından baktığımızda bana göre Türkiye'nin en büyük projelerinden bir tanesi. Sadece Suriyeli öğrencilerimiz için değil; Türk öğrencilerimizi de ilgilendiren, onların birlikte yaşaması, entegrasyonlarının sağlanması amacıyla yazılmış bir proje. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'ne de kalıcı eserler bırakıyor. Örneğin, 19 tane atölyenin yapımı 5 ila 10 milyon TL arasında. Öğrencilerimizin hizmetine sunulan ve sürdürülebilirlik açısından baktığımızda SEUP, millî bir projedir. Çünkü ülkemizin çocuklarının okullarına, ülkemize ait olan bir parayla -kimsenin bağışladığı bir parayla değil-yine çocuklarımız için yapılmış kıymetli bir proje. SEUP II’ye dâhil olan 57 kurum için 100 milyon Euro bütçe bulunuyor.” dedi.

Gür sözlerine şöyle devam etti: “Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, SEUP kapsamında hazırlanan yemek yarışmasında yarıştılar. Birbirinden güzel yöresel yemekler yaptılar. Ülkemizde her geçen gün gelişen gastronomi alanı, yiyecek ve yemek alanına giderek artan ilgi ile zengin bir kültüre sahip olan mutfak kültürümüze öğrencilerimizin ilgileri bizleri de mutlu ediyor. Bugün burada yöresel tatların her iki taraf açısından işleniyor olması, uluslararası mutfağı hakim olmak ve Anadolu mutfağını gelecek nesillere aktarmak açısından çok anlamlı bir çalışma. Mesleki eğitim camiasına yıllarca hizmet etmiş bir teknik öğretmen olarak meslek lisesi öğrencilerimizin eserler ortaya koyması beni gururlandırıyor. Üreten, güçlü Türkiye yolculuğunda mesleki ve teknik eğitimin merkeze alınıyor olması ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da bunu destekliyor olması çok değerli. Ülkemizin güçlenmesine katkı sunan bu güzide kurumun güzide öğrencilerini, ülkemizin geleceğine ve üreten güçlü Türkiye yolculuğuna en büyük desteği sağlayacak olan öğrencilerimizi kutluyor; bu güzel yarışmada emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında “Etli Kuru Bamya” yemeğiyle öğrenciler Nagihan Yılmaz, Fatma Albayrak ve Gülten Örs birinci oldu.

“Lübnan Geceleri” isimli yemek ile Tasnım Adam Abedalafou ikincilik ödülüne, “Buharda Mantı” yemeği ile Gülizar Kara, Sümeyye Nur Elma, Gözde Işık ve Ebrar Şanal ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.

“Firik Uruz” yemeğiyle öğrenciler Ruha Alyussef, Sıma Arabı, Noor Al Zaya ve Sırda Alhussaın mansiyon ödülüne layık görüldü. Öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından programa katılan davetlilere öğrencilerin yarışmaya katıldıkları yemekler ikram edildi.

SEUP Nedir?

Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP); Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin ve Türk ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik uyumunu, istihdam edilebilirliklerini ve yeterliliklerini iyileştirerek gençleri mesleki eğitime teşvik etmek amacıyla yürütülüyor. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu, Türkiye çapında 55, Bursa'da 7 mesleki ve teknik eğitim okulunu kapsayan Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) ile işgücü piyasasında yüksek talep alan işlerde Geçici Koruma Altındaki Suriyeli ve Türk öğrencilerin (14-17 yaş) kaliteli mesleki ve teknik eğitime erişiminin artırılması hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21