banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Emirates Skycargo, COVID-19 Aşısının Dağıtımında UNICEF İle Çalışacak

UNICEF öncülüğündeki İnsani Yardım Amaçlı Hava Taşımacılığı İnisiyatifi, COVID-19 aşılarına eşit erişimini hedefleyen küresel bir çalışma olan COVAX Tesisi'ni desteklemek adına, 100'den fazla ülkeye temel malzeme dağıtma kapasitesine sahip çok sayıda iş ortağını bir araya getiriyor. UNICEF'in İnsani Yardım Amaçlı Hava Taşımacılığı İnisiyatifi aynı zamanda geleceğin sağlık ve insani yardım krizlerine karşı kolektif bir küresel ortaklık adına bir plan görevi görüyor.

Emirates Kargo Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Nabil Sultan, şu açıklamada bulundu: "COVID-19'a karşı mücadelede her geçen gün çok önemli. Toplumlar COVID-19 aşılarına ne kadar erken erişirse, virüsün yayılmasını o kadar erken önleyebilir ve tekrar ayağa kalkabilirler. 130'dan fazla uçuş noktasına ulaşan küresel bir havayolu olarak, Emirates SkyCargo, en başından beri salgına karşı mücadele konusunda kararlılıkla çalışmakta olup GDP sertifikalı özel havayolu dağıtım merkezini kurarak, COVID-19 aşılarının Dubai üzerinden dağıtımını hızlandırmaya yönelik çok sayıda inisiyatifi hayata geçirdik. UNICEF ile ortaklığımız vasıtasıyla, COVID-19 aşılarının başta hastalığın büyük hasara yol açtığı toplumlar olmak üzere, hızlı ve güvenli bir şekilde taşınmasına öncelik vermek ve zemin hazırlamak için bir başka adım daha atıyoruz."

Emirates SkyCargo, hava taşımacılığı sektöründe aşılar dahil, sıcaklığa duyarlı ilaçların taşınması alanında lider durumdadır. Havayolu, ilaçların ve aşıların güvenli şekilde taşınması için, altı kıtaya yayılan küresel bir ağa, sadece geniş gövdeli uçaklardan oluşan modern bir filoya ve Dubai merkezinde yer alan son teknolojiye sahip AB GDP sertifikalı bir altyapıya sahiptir.

Emirates SkyCargo 2020 Ekim ayında COVID-19 aşılarının depolanması ve dağıtımı için dünyanın en büyük AB GDP sertifikalı havayolu dağıtım merkezini kurduğunu duyurmuştu. Aşılar için 15.000 metrekarenin üzerinde depolama alanıyla, Emirates SkyCargo büyük miktarda COVID-19 aşısı depolayabilmekte ve soğuk zincir altyapısı sınırlı olan ülkelere de düzenli olarak az miktarlarda aşı taşıyarak büyük ölçekli depolama çözümlerine olan ihtiyacı azaltmaktadır.

Emirates SkyCargo, 2021 Ocak ayında, BAE Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum’un talimatlarıyla, Dubai merkezli üç kurumla, DP World, International Humanitarian City ve Dubai Airports ile birlikte, COVID-19 aşılarının Dubai üzerinden gelişmekte olan ülkelere hızlı bir şekilde taşınması için COVID-19 aşı birliği oluşturmuştu.

UNICEF'in İnsani Yardım Amaçlı Hava Taşımacılığı İnisiyatifi hakkında daha fazla bilgi için: burayı tıklayabilirsiniz. 

Emirates hakkında:

Emirates, dünyayı global merkezi olan Dubai aracılığıyla birbirine bağlayan, dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biridir. Emirates, bugüne kadar 500’ün üzerinde uluslararası ödül kazandı. Modern, verimli ve rahat uçaklarıyla 1987 yılından beri Türkiye’deki yolcularını Dubai üzerinden dünyaya bağlıyor. Emirates, İstanbul Havalimanı’ndan haftanın her günü uçuş gerçekleştiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21