Öne Çıkanlar Yankı futbol BUSİAD Engelsiz GENÇ ŞARKICI BİLGE SU PERFORMANSIYLA TAM NOT ALDI

Hasan Demirci, Roche Diagnostik Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Direktörü oldu

 Kasım 2018 itibarıyla yeni görevine başlayacak olan Demirci, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan ülkelerinden sorumlu olacak ve Roche Diagnostik Türkiye Genel Müdürü ve Kafkasya Yönetim Merkezi Başkanı Burçak Çelik'e bağlı olarak çalışmaya devam edecek.

1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal Elektroniği bölümünden mezun olan Hasan Demirci, kariyerine 1992 yılında Boehringer Mannheim Türkiye'de Satış & Servis Mühendisi olarak başladı. 1997 yılında Boehringer Mannheim şirketinin Roche tarafından satın alınmasıyla birlikte, Roche Diagnostik Türkiye olarak hizmet vermeye başlayan şirket bünyesinde Demirci, satış, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında pek çok farklı sorumluluğu ve projeyi başarıyla yürüttü.

****

Roche Hakkında

İnsanların yaşamlarını iyileştiren bilimsel ilerlemelere odaklanan Roche, ilaç ve tanı araçları alanında öncü global şirketler arasında yer almaktadır. Her hastaya doğru tedaviyi en doğru şekilde verme stratejisi, İlaç ve Diagnostik’in gücünü aynı çatı altında toplayan Roche’u, kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri alanında lider haline getirmiştir.

Roche; onkoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji konularında tam anlamıyla farklılaşmış ilaçlara sahip, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. Roche ayrıca in vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında da dünya lideri olup, diyabet yönetiminde öncüdür.

1896 yılında kurulan Roche, hastalıkları önlemenin, teşhis ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.Şirket ayrıca, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışarak hastaların tıbbi yeniliklere erişimini artırmayı da amaçlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında yaşam kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryaller ve kanser ilaçlarının da yer aldığı 30 ilaç, Dünya Sağlık Örgütü’nün Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) dokuz yıl arka arkaya İlaç, Biyoteknoloji ve Yaşam Bilimleri Endüstrisinde sürdürülebilirlik alanında Grup Lideri seçilmiştir.

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2017 yılı itibariyle 100’ün üzerinde ülkede 94 binden fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir. 2017 yılında Ar-Ge çalışmalarına 10.4 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche’un cirosu 53.3 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugair Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahiptir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.